Rehber Spotify Başlangıçta Açılmasını Engelleme

Katılım
31 Mart 2018
Mesajlar
2.702
Makaleler
1
Çözümler
138
  • İlk olarak Başlangıç'tan Spotify'ın ayarlarından Spotify'ın başlangıçta açılmasının kapalı olduğundan emin olun.
    • Görev Yöneticisi> Başlangıç> Spotify> Devre dışı bırak yolunu izleyerek Spotify'ı devre dışı bırakın.
    • Ayarlar> Gelişmiş Ayarlar> Açılma ve Pencere Davranışları> Bilgisayarda oturum açıldığında Spotify'ı otomatik olarak başlat seçeneğini hayır konumuna getirin.

Yapılan ayarlara rağmen Spotify başlangıçta açılmaya devam ediyorsa yönergedeki diğer adımları uygulamaya devam edin.
  • Regedit'i çalıştırıp yolunu takip edin:
    • HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
    • Spotify ile ilgili girdileri silin.

Son olarak, hala başlangıçta Spotify açılmaya devam ediyorsa son adımı deneyin.
  • Spotify'ı bilgisayarı kapatmadan önce kapatın, "Kapat düğmesi Spotify penceresini görev çubuğuna simge durumuna küçültür" ayarı açıksa Sistem Tepsisi'nden Spotify kapattığınıza emin olun.
  • Her seferinde bu işlemi tekrarlamak istemiyorsanız önce Spotify'ı daha sonra sistemi kapatan bir .bat dosyası hazırlayarak sistemi o .bat dosyasını çalıştırarak kapatın.
    • .bat dosyası hazırlamak için bir Yeni Metin Belgesi oluşturun.
    • Yeni Metin Belgesi'nin içine komutları girdikten sonra Farklı Kaydet> Kayıt türü: Tüm dosyalar'ı seçerek dosyanın isminin sonuna ".bat" ekleyin ve Kaydet diyerek çıkın.
  • Hazırlanmış örnek .bat dosyası:
    Kod:
    @echo off
    cd "C:\Users\Kullanıcı Adınız\AppData\Roaming\Spotify"
    taskkill /IM spotify.exe /F
    
    shutdown -s -f
    
    exit
 
Eğer Spotify uygulamasının Görev Yöneticisi'nin Başlangıç kısmında bulunmasını istemiyorsanız, bu sorunu Spotify uygulama içi ayarlarından değiştirebilirsiniz.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    18,7 KB · Görüntüleme: 173
@marcel'o bey kusura bakmayın ama arkadaşın gösterdiği en kolay çözüm 😁

Spotify istisna, uygulama ve başlangıç ayarlarından devre dışı bırakılsa bile başlangıçta açılabiliyor.

Konuyu okusaydınız ilk başta o işlemi zaten yaptırdığımı işe yaramazsa diğer işlemlerin yapılması gerektiğini anlardınız.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı