Konu eski ama hortlatıyorum.
Ses kalitesi anlamında
1. Amazon müzik, Apple müzik ve Tidal
2. Deezer
3. Spotify ve Fizy
4. Youtube müzik
Arayüz ve kullanım anlamında.
1. Spotify
2. Youtube müzik
3. Deezer
4. Amazon müzik, Apple müzik ve Tidal
Fizy' i Türkcell bedava veriyor ama premium olanı vermiyor standart yani buna para verene kadar Deezer' a, Apple müziğe para ver yada görsel anlamda hoş olsun ve geniş kütüphane diyorsan Spotify' e para ver çok daha iyi.
Deezer' ında kütüphane baya gelişti 100 milyonun üzerinde parça mevcut bundan 2 sene önce desen Spotify' nin kütüphane daha geniş derdim ama şuan fark yok ikisi de gayet iyi sadece arayüz ve yapay zekası diyim yani müzik türüne göre öneriler olarak spotify çok daha iyi hala aynı şeyler diğerler içinde geçerli spotify çok daha iyi bu konularda.
Kendim aktif olarak Deezer kullanıyorum optimizasyon olarak gayet iyi ama 24 bit parçalar yok kendi arşivimde sevdiğim parçaların 24 bit kayıtları mevcut bunu internet üzerinden dinlersem zaten 1 hafta da paketim biter yani 4-5 dakikalık şarkının 80-150 MB gibi değerleri oluyor
bu yüzden üstte ki şeyler biraz gereksiz geliyor bana birde cihazınızda ses çipi yoksa, usb dac/amp, kullanmıyorsanız yada LDAC kodeği vb. destekleyen güzel bir kulaklığınız yoksa 24 bit müziğin farkını anlamasınız gerçi LDAC bile olsa 990 kbps bitrare iletebiliyor yani müziklerde kayıp oluşuyor arşivimde ki müzikler genelde 2400 kbps bitrare üzeri müzikler arada ki data kaybını siz düşünün bu konuda kablosuz cihazlarda yeterli değiller.