Bal Peteği
Zeptopat
Daha fazla
Ben bilgisayar programcılığı bölümü mezunuyum. BTK Akademi, Udemy, YouTube, patika dev, Turkcell geleceği yazanlar gibi birçok yerden fazla sayıda kurs bitirdim. Tonlarca gerçek hayatta işe yaramayacak demo proje gördüm. Kendi geliştirdiğim demo projeler var ama onlarda gerçek hayatta bir işe yaramamakta. Gerçek hayatta işe yarayan ticari anlamda kullanılabilecek projeler yapmaya ve bu alanda ilerlemeye ihtiyacım var. Bunun için gerçek projeleri incelemem çözmem(reverse engineering) daha sonra bu doğrultuda proje yapmam gerekiyor. Fakat sorun şu; insanlar yaptıkları ticari yani işe yarayan projelerini GitHub gibi yerlerde paylaşmıyorlar. Yani projeleri bulamıyorum. Gerçek projelere nasıl ulaşabilirim? Yardımcı olabilecek gerçek yazılımcı babayiğit arkadaşlar yardımcı olabilirler mi projelere ulaşmam konusunda? Korsan olarak değil gönül rızasıyla proje paylaşabilecek üstat(senior developer)'a ihtiyacım var. Sonuçta terzi çırağı bile ustasının diktiği elbiseyi taklit ederek öğrenip dikiyor. Bu iş usta(senior) çırak(junior) ilişkisi. Ustalardan yardım talep ediyorum beni yetiştiriniz. Saygılarımla...