Spring Framework ve spring boot ile yapılmış gerçek hayat Java web projelerine nasıl ulaşılabilir?

Bal Peteği

Zeptopat
Daha fazla  
Ben bilgisayar programcılığı bölümü mezunuyum. BTK Akademi, Udemy, YouTube, patika dev, Turkcell geleceği yazanlar gibi birçok yerden fazla sayıda kurs bitirdim. Tonlarca gerçek hayatta işe yaramayacak demo proje gördüm. Kendi geliştirdiğim demo projeler var ama onlarda gerçek hayatta bir işe yaramamakta. Gerçek hayatta işe yarayan ticari anlamda kullanılabilecek projeler yapmaya ve bu alanda ilerlemeye ihtiyacım var. Bunun için gerçek projeleri incelemem çözmem(reverse engineering) daha sonra bu doğrultuda proje yapmam gerekiyor. Fakat sorun şu; insanlar yaptıkları ticari yani işe yarayan projelerini GitHub gibi yerlerde paylaşmıyorlar. Yani projeleri bulamıyorum. Gerçek projelere nasıl ulaşabilirim? Yardımcı olabilecek gerçek yazılımcı babayiğit arkadaşlar yardımcı olabilirler mi projelere ulaşmam konusunda? Korsan olarak değil gönül rızasıyla proje paylaşabilecek üstat(senior developer)'a ihtiyacım var. Sonuçta terzi çırağı bile ustasının diktiği elbiseyi taklit ederek öğrenip dikiyor. Bu iş usta(senior) çırak(junior) ilişkisi. Ustalardan yardım talep ediyorum beni yetiştiriniz. Saygılarımla...

Açık kaynaklı birçok gerçek hayat programı var.

• Visual Studio Code
  • Open cart ve Prestashop
  • Notesnook
  • Neredeyse bütün linux distroları
  • Neredeyse bütün linux uygulamaları
Size ne lazım?
Böyle değil örneğin Spring ile TR'de geliştirilmiş kantin otomasyonu, belediye çözümleri, ERP yazılımı yahut market otomasyonu veya hastane otomasyonu vs. gibi. Piyasada satılabilecek hazır yapılmış gerçek hayat projesi. İncelemek ve benzerlerini geliştirebilmek için. 🙂

Böyle değil örneğin Spring ile TR'de geliştirilmiş kantin otomasyonu, belediye çözümleri, ERP yazılımı yahut market otomasyonu veya hastane otomasyonu vs. gibi. Piyasada satılabilecek hazır yapılmış gerçek hayat projesi. İncelemek ve benzerlerini geliştirebilmek için. 🙂
Bu şekilde bir projenin açık kaynağı olsaydı programı parayla satmazlardı. Paralı programların sunduğu şeylerin açık kaynak örnekleri mevcuttur ancak kendisini bulamazsın.

Mantık yürüterek benzeri yapılabilir. Bu şekilde her projeye katkıda bulunurum sadece projeyi başlatmanız yeterli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı