Spring mi öğrenilmeli yoksa stajdaki Java projesine mi odaklanılmalı?

yasinbmt00

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, bir banka istirakinde staj yapiyorum. Bu hafta biraz bos gecti. Genellikle izinlerin onaylanmasi vs bekledim ve biraz spring baktim. Bana birkac projenin kodlari atildi ama henuz case verilmedi. Proje anladigim kadariyla eski bir proje spring degil. Ben de Java backend developer olmak isteyen biriyim. Sirketi sevdim aslinda, evime yakin, rahat, ekibimde iyi ama herkes remote ben ofisten calisinca iletisim biraz zor oluyor ve haliyle yeterince soru soramiyorum. Sizce verilen caseleri yapacak kadar sirket projesi ile mi ilerleyip spring mi calismaliyim yoksa tamamen sirket projesine odaklanip kendimi staj sonrasi aldirmaya mi calismayalim? Uzun donem staji, Haziran'da bitiyor ve sonrasinda okulumda bitmis oluyor. Tum derslerimi verdim. Siz olsaniz ne yapardiniz?

Finans kuruluslari cutting edge kullanmazlar, genelde daha eski ama stabil versiyonlar tercih edilir. Ya da proje oyle bir hale gelir ki upgrade etmenin maliyeti ( risk maliyeti ) cok yuksek olur.

Benim tavsiyem oradayken oranin isini iyice ogrenmen. Spring de 20 senelik framework zaten. O projeye basladiklarinda muhtemelen Spring tercih etmemelerinin bir sebebi vardir. Bos vakitlerinde onu da ogrenirsin.

Zaten Spring 2015'deki gibi degil; artik backend Kotlin ya da Java projelerinde tercih edilmemesi cok da sasirtici degil. Hepsini vaktiyle ogrenirsin; bos vaktinde son Spring versiyonuyla guzel bir proje yapmak ogretici olur ama esas degerli olan halihazirda calisan, birilerinin problemini cozen ve production testini gecmis uygulamadir. Onu ogrenmek daha kiymetli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…