Bu yıl son anda bir değişiklik olmazsa Interlagos, Monza ve Silverstone da sprint yarışı yapılacak.
Sprint yarışlarının olduğu tek hafta cuma günleri 1 saatlik antrenman seansı olacak. Cumartesi günü sprint yarışının sıralamasını belirleyecek sıralama turları olacak. Sprint yarışının sonuçlarına göre de pazar günkü ana yarışın gridi belirlenecek.
Sprint yarışında lastik seçimi serbest olacak, herkes istediği lastikle yarışa başlayabilecek. 100 KM'lik bir sprint yarışı olacak, bu da ortalama 20 tur civarına denk geliyor.
Sprint yarışında ilk 3 dışında kimseye puan verilmeyecek. Yarışı kazanan 3 puan, podyuma çıkan diğer sürücülerde sırasıyla 2 ve 1 puan alacaklar.
Antrenmanların 1 saate inmesi takımlar işleri zorlaştıracak, mümkün olduğu kadar veri elde etmek için takımlar yoğun bir çaba harcayacaklar.
Sprint yarışında pit yapma zorunluluğu da yok. Lastik korumayacaklar ana yarış gibi, maksimum tempoda 20 tur gidecekler, bu güzel bir durum. 20 tur olduğu için yarış başında büyük takımların başına bir olay gelirse ana yarış gibi bu farkları kapatmaları zor olacak. Sürpriz galibiyetler görebiliriz sprint yarışlarında.
Ben şahsen sprint yarışının olmasına sevindim ama puan sistemini çok saçma buldum. 3,2,1 şeklinde bir puan sistemi olması yüzünden takımlar pazar günkü yarış için bu kadar az puan için büyük riske girmeyecekler. Puan sistemi 15 puandan başlamalıydı F2 de olduğu gibi.
Ters gridi daha çok sevmiştim açıkçası, gerideki takımların yarışa önde başlaması güzel olurdu.