SQL dosyasını port açmadan paylaşmak

BatuhanIlter

Hectopat
Ben masaüstü programlar geliştiriyorum. Ve bu programları arkadaşlarıma paylaşarak kullanmak gerekiyor. Benim SQL'e bağlanmalarını istiyorum. Bunun için port açmam gerekiyor ama port açamıyorum bir sıkıntı var ve bunu da çözemedim. Bende bir alternatif bulmak istiyorum. Sql'i port açmadan nasıl paylaşabilirim ve benimle aynı ağda olmadan nasıl bağlanmalarını sağlayabilirim. Yardım ederseniz çok mutlu olurum hiçbir çözüm bulamadım

FTP Sunucular ile kullanırdik bizde.
FTP Sunucular ile kullanırdik bizde.

FTP Sunucuya SQL dosyasını koyup kodlarınızı FTP'de çalışacak şekilde düzenleyin.

Modemde DMZ özelliği varsa, oraya SQL sunucunun çalıştığı bilgisayarın IP adresini gir ve bilgisayarın IP adresini statik hâle getir modem üzerinden. Bilgisayarındaki bütün açıp portlara erişebilirler böylece. Pek güvenli değil, ama geçici çözüm olarak kullanabilirsin.

Ya da online veritabanlarını kullanabilirsin bunlarla uğraşmamak için. Örneğin MongoDB için böyle ücretsiz bir servis var. Managed MongoDB Hosting | Database-as-a-Service

Hangisi ile çalışıyorsun bilmiyorum ama bi adet server kur nodejs vs. public dosyasına sql dosyalarını yönlendir normal browser üzerinden ornek http://ipadresin:8080 gerisi basit.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…