Çözüldü SQL Server ile başkasına uygulama yapmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

448206

Hectopat
Makaleler
3
Merhaba, öncelikle söylemem gerekir ki profesyonel derecede C# bilgim ve SQL bilgim yok. Konuya gelecek olursak, mesela ben bir uygulama yaptım (yemek sitesi diyelim.) Veritabanındaki yemek bilgilerini Textbox'a çekiyorum. Ancak sorun şu ki bir arkadaşıma böyle bir uygulama yapmak istersem o veri tabanına nasıl ulaşacak nasıl olacak biraz aydınlatır mısınız? Şimdiden teşekkür ederim. ( karışık anlatmazsanız sevinirim :))

Çözüm
String için şöyle bir örnek verebilirim Server=ipadresin,portun;Database=bağlanmakistediğindb;User Id=KullanıcıAdın;Password=Şifren;
Merhaba, sql server'e bağlanırken kullandığın string değerini external ip ve port üzerinden vereceksin. Bu sayede uzaktan erişime açılacak.
Enable Remote Connections to SQL Server using IP address adımları takip edebilirsin. Bir sorun olursa yardımcı olabilirim iyi çalışmalar.

Merhaba, SQL Server'e bağlanırken kullandığın string değerini external IP ve port üzerinden vereceksin. Bu sayede uzaktan erişime açılacak.

Birazdaha ayrıntılı açıklar mısınız? mesela ben bağlanırken
Sqlconnection baglan = new Sqlconnection("[bağlanma url'si]")
kullanıyorum. Bunu nasıl yapmam lazım? Dediğim gibi tecrübeli değilim bu konularda :).

(düzeltme) gözüm kör sanırım nasıl yapacağımı anlatıcak bir konu atmışsınız zaten :)

Ben server kurarken Windows oturumu tarzı bir şeyi seçmiştim yani kullanıcı adı şifre yok, onu nasıl yapacağım?
microsoft sql server management studio'ya giriş yap öncelikle linkteki adımları uygula sonra security ardından usere giderek sağ tıklayıp yeni kullanıcı ekle ve ona role admin rolünü ver.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı