Merhaba, öncelikle söylemem gerekir ki profesyonel derecede C# bilgim ve SQL bilgim yok. Konuya gelecek olursak, mesela ben bir uygulama yaptım (yemek sitesi diyelim.) Veritabanındaki yemek bilgilerini Textbox'a çekiyorum. Ancak sorun şu ki bir arkadaşıma böyle bir uygulama yapmak istersem o veri tabanına nasıl ulaşacak nasıl olacak biraz aydınlatır mısınız? Şimdiden teşekkür ederim. ( karışık anlatmazsanız sevinirim )
Merhaba, sql server'e bağlanırken kullandığın string değerini external ip ve port üzerinden vereceksin. Bu sayede uzaktan erişime açılacak.
Enable Remote Connections to SQL Server using IP address adımları takip edebilirsin. Bir sorun olursa yardımcı olabilirim iyi çalışmalar.
Birazdaha ayrıntılı açıklar mısınız? mesela ben bağlanırken
Sqlconnection baglan = new Sqlconnection("[bağlanma url'si]")
kullanıyorum. Bunu nasıl yapmam lazım? Dediğim gibi tecrübeli değilim bu konularda .
(düzeltme) gözüm kör sanırım nasıl yapacağımı anlatıcak bir konu atmışsınız zaten
microsoft sql server management studio'ya giriş yap öncelikle linkteki adımları uygula sonra security ardından usere giderek sağ tıklayıp yeni kullanıcı ekle ve ona role admin rolünü ver.