Selamlar dostlar önceki konumda access veri tabanı oluşturmaktan vazgeçtim. Simdi ise sql'e geçtim benim sorum şu.
Tabloyu nasıl oluşturabilirim veri çekmeyi buldum fakat tablo oluşturmada sorun yaşıyorum.
Selamlar dostlar önceki konumda access veri tabanı oluşturmaktan vazgeçtim. Simdi ise sql'e geçtim benim sorum şu.
Tabloyu nasıl oluşturabilirim veri çekmeyi buldum fakat tablo oluşturmada sorun yaşıyorum.
Cevabınız için teşekkür ederim.Şuan Satırlar tamam fakat sutunlar konusunda tereddütte kaldım acaba Visual Studioda Görünür bir şekilde tasarlamamın yolu varmı?
Cevabınız için teşekkür ederim.Şuan Satırlar tamam fakat sutunlar konusunda tereddütte kaldım acaba Visual Studioda Görünür bir şekilde tasarlamamın yolu varmı?
Bildiğim kadarıyla VS'da veritabanını görsel bir şekilde tasarlayamıyorsunuz. Bunlar için özel programlar bulunuyor. Kullandığınız veritabanına göre değişebilir.
Örneğin MySql için; XAMPP-PhpMyAdmin,
Sqlite için; Sqlite DB Browser,
MongoDb(NoSql) için; MongoDb Compass kullanılabilir.
Bu programlarla elle veya SQL kodlarıyla(MongoDb'de SQL kullanamazsınız) görsel bir şekilde veritabanı tasarlayabilirsiniz. Tabi bunları da kullanmayı öğrenmeniz gerekecek.