SQL ve winforms ile sunucuya nasıl bağlanılır?

Başka bilgisayara da DB ile birlikte atmalısınız. Ayrıca DB önemliyse böyle bağlanmanız hata. API kavramını öğrenin, Host kavramını öğrenin.
DB ile birlikte atıyorum zaten. Önerebileceğiniz bir şey var mı?

hocam başka bilgisayardan kendi pc deki database mi bağlanmaya çalışıyorsun.

1. Windows arama çubuğuna “SQL Server 2022 Configuration Manager” yazın ve programı açın.
  2. Sol menüden “SQL Server Network Configuration” sekmesine gidin.
  3. Açılan listeden “Protocols for MSSQLSERVER” seçeneğine tıklayın.
  4. Sağ tarafta yer alan Named Pipes ve TCP/IP protokollerini Enable (etkinleştir) yapın.
  5. Ardından sol menüden “SQL Server Services” bölümüne geçin.
  6. Listede yer alan “SQL Server (MSSQLSERVER)” servisine sağ tıklayın ve Restart (yeniden başlat) seçeneğini seçin.

Son düzenleme:

Ona benzer bir şey denebilir ve evet dediklerinizi de yapmıştım

Hocam SQL server kurarken resimdeki gibi Default instance mi seçtiniz yoksa Named instance de SQLEXPRESS olarak mı kaldı. Hata bundan olabilir.

string connectionString =
"Server=192.168.1.10\\SQLEXPRESS; Database=TestDB; User Id=sa; Password=12345;";
bu şekilde deneyin SQLEXPRESS ise

Default olarak seçiliydi.

Windows arama yerine Güvenlik duvarı ve ağ koruması yaz Etki alan ağı Özel ağ ve Ortak Ağ gir hepsini kapat database kurulu olduğu bilgisayardan. Aklıma başka bir şey gelmedi.

Windows arama yerine Güvenlik duvarı ve ağ koruması yaz Etki alan ağı Özel ağ ve Ortak Ağ gir hepsini kapat database kurulu olduğu bilgisayardan. Aklıma başka bir şey gelmedi.
Teşekkür ederim.

Bahsettiğiniz şey Client'ın DB'ye bağlanması değil mi hocam. Backend olmalı işleri API halletmeli.

Bende öyle düşünüyorum artık ancak onu nasıl yapacağımı bilmiyorum yardım edebilme şansınız var mı?

Eğer bir masaüstü uygulaması yapıp merkezden veritabanını yönetecekseniz host alıp API yapmalısınız.

Bahsettiğiniz şey Client'ın DB'ye bağlanması değil mi hocam. Backend olmalı işleri API halletmeli.
Büyük ihtimalle benim de ilk başlarda düşünüp, yapmaya çalıştığım şeyi yapmaya çalıştığından öyle dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…