Squad vs. BF 1

SqiTe

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşımla birlikte bu iki oyundan birini alacağız, sizce hangisi bizi daha çok eğlendirir?

Açıkçası ben yavaş, simülasyon tarzı oyunları daha çok seviyorum ve Squad'dan yanayım,
Fakat arkadaşım BF'den yana gibi duruyor.
Ben BF'den bir iki hafta sonra sıkılacağımızı düşünüyorum.

Hangisini tercih etmeliyiz?

Açıkçası sana squad gider çünkü yavaş oyun seviyorum diyorsun ama bana sorarsan battlefield 1 şimdi sırayla karşılaştırcam.
*Gerçekçilik= squad > bf1
*Zorluk= squad > bf1
*Sesler= squad > bf1
*Offline= bf1 > squad
*bide bf 1 de osmanlı devleti var o açıdan + daha
*mekanik= bf1 > squad
*squadın bugları bf ye göre fazla oynanışı bozmuyor ama gerçekçiliği bozuyor
*ikiside karmaşık oyunlar onu zaten biliyosundur ama burdaki karmaşıklık squadda korku yaparken bf1 de korkudan çok adam göremeyip ölme yapıyor
*Bf 1 daha eski bir tarihi(ww1) squad ise günümüze yakın tarihi anlatıyor
*squadda ilk adam öldürmek aşırı zor bi zaman sonra baya sinir olursun bf de ortam biraz daha karışık öldürüp de ölüyorsun ama öldürebiliyorsun

İşte böyle ben sana karşılaştır diye özelliklerini söyledim bana sorarsan bf1 ama sen büyük ihtimalle squad seçceksin inşallah yardımcı olabilmişimdir iyi oyunlar

Açıkçası sana squad gider çünkü yavaş oyun seviyorum diyorsun ama bana sorarsan battlefield 1 şimdi sırayla karşılaştırcam.
*Gerçekçilik= squad > bf1
*Zorluk= squad > bf1
*Sesler= squad > bf1
*Offline= bf1 > squad
*bide bf 1 de osmanlı devleti var o açıdan + daha
*mekanik= bf1 > squad
*squadın bugları bf ye göre fazla oynanışı bozmuyor ama gerçekçiliği bozuyor
*ikiside karmaşık oyunlar onu zaten biliyosundur ama burdaki karmaşıklık squadda korku yaparken bf1 de korkudan çok adam göremeyip ölme yapıyor
*Bf 1 daha eski bir tarihi(ww1) squad ise günümüze yakın tarihi anlatıyor
*squadda ilk adam öldürmek aşırı zor bi zaman sonra baya sinir olursun bf de ortam biraz daha karışık öldürüp de ölüyorsun ama öldürebiliyorsun

İşte böyle ben sana karşılaştır diye özelliklerini söyledim bana sorarsan bf1 ama sen büyük ihtimalle squad seçceksin inşallah yardımcı olabilmişimdir iyi oyunlar
Ya açıkçası söylediklerin doğru, hissiyat konusunda, optimize konusunda BF 1 daha iyi, fakat oyun bir süre sonra "daha hızlı xp kasamda yeni silahlar açam" amacına bürünüyor, artık sana default silahların zevk vermemeye başlıyor, yeni şeyler istemeye başlıyorsun, sebebi ise çok hızlı bir oyun olması, oyunun çok çabuk tüketilebiliyor olması, bunu da yaşıyorsan oyundan sıkılmaya başlıyorsun demek oluyor,

aynı şeyleri diğer battlefield oyunlarında da yaşadım zaten.

Ama Squad öyle değil, Squad liderin bir görev verdiği zaman bile (örnek:"bu bölgeden araç geçerse hemen bize bildir") heyecanlanıyorsun.Hele ki bide adam vur zevkten dört köşe olursun ;) en azından benim kişisel fikrim böyle.

Demem o ki, Squad tüketilmesi zor bir oyun BF 1'e nazaran, bu sebepten ötürüde bir şey başardığımızda daha çok eğleneceğimizi düşünüyorum.

Bu arada fikirlerini paylaştığın için teşekkürler.

Ya açıkçası söylediklerin doğru, hissiyat konusunda, optimize konusunda BF 1 daha iyi, fakat oyun bir süre sonra "daha hızlı xp kasamda yeni silahlar açam" amacına bürünüyor, artık sana default silahların zevk vermemeye başlıyor, yeni şeyler istemeye başlıyorsun, sebebi ise çok hızlı bir oyun olması, oyunun çok çabuk tüketilebiliyor olması, bunu da yaşıyorsan oyundan sıkılmaya başlıyorsun demek oluyor,

aynı şeyleri diğer battlefield oyunlarında da yaşadım zaten.

Ama Squad öyle değil, Squad liderin bir görev verdiği zaman bile (örnek:"bu bölgeden araç geçerse hemen bize bildir") heyecanlanıyorsun.Hele ki bide adam vur zevkten dört köşe olursun ;) en azından benim kişisel fikrim böyle.

Demem o ki, Squad tüketilmesi zor bir oyun BF 1'e nazaran, bu sebepten ötürüde bir şey başardığımızda daha çok eğleneceğimizi düşünüyorum.

Bu arada fikirlerini paylaştığın için teşekkürler.
Öncelikle zaten squadın en hoş olayı o bölükler halinde saldırmak ve gerçek bir asker komutan ilişkisini yansıtması çok hoş. Battlefield para yatırmazsan öyle kolay sıkılınılanacak bir oyun değil hele yeni bir silah aldığında o silahla o kadar yaklaşıyorsun ki çok hoş oluyor bir sürü silah açmaya çalışıyorsun birde ben açıkçası silahların yeni kullanılmayı başladığı dönemi daha çok seviyorum(bf1) diğerinde kafanı çıkardığın anda 10 saniye sayamazsın direk ölürsün füzeler uçaklar araçlar hangisi -senin adamın belli değil-(en sevmediğim olay bu) battlefield bu karışıklığı daha hoş yapmış daha belirgin ama karışık mesela atlı kılıçlı biri geliyor silahınla vurmaya çalışıyorsun çok hoş bence bu arada battlefield 1 oyuncusuyum squad ı da 10 kez felan oynamışımdır yani sıkılma süresi olarak bakarsak eşit gibiler bence. Bana sorarsan bf 1 en iyi yanlarını birde en kötüsünü de söyleyeyim
BF1 in en iyi yanı Mekanik ve geçtiği tarih
Squad ın en iyi yanı Bölük halinde saldırmak ve çok gerçekçi
BF1 in en kötü yanı paragöz olması ve battlefield 6 felan çıktığında modası geçecek
Squadın en kötü yanı görünüşü etkileyen buglar , aşırı zor , aksiyon 20dk da bir geliyo gelince harbi güzel geliyo ama maksimum 30sn sürüyor (uzaktan saldırı değilse)
Yine de karar senin sonuçta bf oyamışsın ve hızlı sıkıldığını belirtiyorsun bf 1 in mantığı da diğer bf lerden çok farklı değil o yüzden karar senin

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı