SS Arctis Nova 3 vs. HyperX Cloud 3

mist or beast

Decapat
Daha fazla  
Benzeri konuların forumda birkaç kere açıldığını gördüm fakat hiçbiri tam istediğim cevabı vermediği için ben de açıyorum. İkisinden birini almayı düşünüyorum fakat epey kararsız kaldım.

SS Arctis Nova 3:

Artıları
  • Estetik olarak daha çok beğendim
  • Sonar yazılımı, GG zaten mouse'um için yüklü.
  • Taşınabilirlik, haftasonları eve, haftaiçleri kütüphaneye vs götürebilirim.
  • Cloud 3'e göre çok daha az hantal göründüğü için kütüphanede çalışırken de kulakiçi kulaklığımı kullanmak yerine Nova 3'ü takabilirim
  • Kumaş kulak pedleri, şuana kadar hep kumaş ped kullandım
Eksileri
  • 5k Hz frekans değerindeki tuhaf düşüş, sadece oyun değil müzik ve video için de kullanacağımdan ötürü kulağıma batar diye korkuyorum. Ekolayzır ile de düzeltilemediğini okudum.
  • Daha pahalı (~3800 TL)

HyperX Cloud 3:

Artıları
  • Ses kalitesi, 5k'daki düşüş yok
  • Mikrofonu bir tık daha iyi
  • Çok daha ucuz (~2900 TL, yurt dışında 100 dolar olan kulaklık trde nasıl böyle anlamadım, şüphelendirmedi değil)
Eksileri
  • Estetik olarak hantal duruyor, dışarıda kullanmak istemem
  • Neredeyse hiç katlanmıyor. Büyük ihtimal yurt odamdan asla çıkmayacak
  • Çıkarılamayan kablo
  • Deri kulak pedleri, özellikle yazın terletir ve rahatsız eder diye korkuyorum
  • Ngenuity'nin kulaklığın ses kalitesini epey düşürdüğünü okudum

Bunları boşver HS80 al demeyin, kafamı sıktığı için geri gönderdim. Fikir verebileceklere şimdiden teşekkürler.

Bende aynı ikilemdeyim iki kulaklığın fiyatı da az çok birbirine yakın laptopta kullanacağım hala karar veremedim hangisini alacağıma ama Nova 3'e daha yakınım gibi.

Cloud 3 Wireless aldım düşünmeden HyperX al kanka.

Hangisi daha iyi bir şey diyemem ikisini de kullanmadim.

İyinin iyisi diye bir kavram var Cloud 3 elbet iyidir ama ikisini de denemediyseniz Arctis'den iyi midir sorusuna cevap vermek doğru değil.

Ve HyperX dediginiz kulaklık HP üretimi diye biliyorum.

Ayrica Cloud3 Reddit'te fazlasiyla nefret duyulan bir kulaklık. Kullanmadığım için kesin kötüdür diyemem ama azimsanmayacak seviyede nefret edeni var.

Hangisi daha iyi bir şey diyemem ikisini de kullanmadim.

İyinin iyisi diye bir kavram var Cloud 3 elbet iyidir ama ikisini de denemediyseniz Arctis'den iyi midir sorusuna cevap vermek doğru değil.

Ve HyperX dediginiz kulaklık HP üretimi diye biliyorum.

Ayrica Cloud3 Reddit'te fazlasiyla nefret duyulan bir kulaklık. Kullanmadığım için kesin kötüdür diyemem ama azimsanmayacak seviyede nefret edeni var.

Peki Arctis Nova 1 nasıldır 2.5k para verip onu alsam çok sorun yaşar mıyım?

Peki Arctis Nova 1 nasıldır 2.5k para verip onu alsam çok sorun yaşar mıyım?

Arctis 1 EQ ile Arctis3'un aynisi oluyor diyorlardi. Kullanici yorumuna bakarsak Cloud-ııı iyi bir kulaklık olmasa da Arctis'den iyidir. Eğer ki daha önce ses kalitesi yüksek bir kulaklık kullanmadiysan Cloud-3 kalitesiz hissettirmez ama arkadasin övdüğü gibi daha tasa sigdirilamayacak bir model değil. Arkadasa sert çıkma sebebim hiçbir karşılaştırma yapmadan ben bunu kullanıyorum demek ki bu iyi algisiydi.

Oyun için alacaksanız bu fiyat bandinda Cloud-ıııden baska seçeneğiniz yok diye biliyorum. Eskiden MH751 övüyorlardi şu anda stok yok.

Arctis 1 EQ ile Arctis3'un aynisi oluyor diyorlardi. Kullanici yorumuna bakarsak Cloud-ııı iyi bir kulaklık olmasa da Arctis'den iyidir. Eğer ki daha önce ses kalitesi yüksek bir kulaklık kullanmadiysan Cloud-3 kalitesiz hissettirmez ama arkadasin övdüğü gibi daha tasa sigdirilamayacak bir model değil. Arkadasa sert çıkma sebebim hiçbir karşılaştırma yapmadan ben bunu kullanıyorum demek ki bu iyi algisiydi.

Oyun için alacaksanız bu fiyat bandinda Cloud-ıııden baska seçeneğiniz yok diye biliyorum. Eskiden MH751 övüyorlardi şu anda stok yok.

Benim kulaklık almadaki sebebim genellikle mikrofonu. Hatta bununla ilgili yeni bir konu açtım onu okuyup sorumu cevaplayanilirsen sevinirim.

Bende aynı ikilemdeyim iki kulaklığın fiyatı da az çok birbirine yakın laptopta kullanacağım hala karar veremedim hangisini alacağıma ama Nova 3'e daha yakınım gibi.
Selamlar. Ben Cloud III'ü aldım o yüzden Nova'yla alakalı bir yorum yapamam. Cloud III için ses kalitesinden gayet memnun kaldığımı söyleyebilirim, ama şuana kadar kullandığım kulaklıklar da ses kalitesi açısından öne çıkan ürünler değildi o yüzden profesyonel bir yorum yapıyormuşum gibi düşünme, ama üzmeyeceğini bilebilirsin.
Kanka peki mikrofonun gürültü engellemesi nasıl? Laptop kullanıyorum ve arka tarafta sürekli televizyon çalışıyor onun sesini engeller mi? Bir de ekstra ses kartı gerektiriyor mu laptopu yeni aldım HP Victus 16?
Mikrofonun gürültü engellemesi gayet iyi, ben jak girişinde kullandığım için windowsun kendi gürültü engelleyicisi de etki ediyor fakat arka planda fakat oda arkadaşım kendini kaptırıp bağırdığı zaman eski kulaklıkta (onu da jakta kullanıyordum) benim konuştuğum kişilere ses giderken Cloud III'te hiç gitmedi.

Kendi içinde bir usb ses kartıyla beraber geliyor. Ben kullanmıyorum fakat HyperX driverıyla kullanmak istiyorsan o ses kartıyla kullanman lazım. Ben kullandığımda mikrofonun sesi daha temizdi ama çok kısık geliyordu ve artırmanın bir yolunu bulamadım, internette arattığımda da bu sorunla karşılaşan başka insanlara rastlamadım dolayısıyla benim şanssızlığım olduğunu düşünüyorum. Finallerim bitince garantiye göndereceğim. Merak edersen burayı güncelleyebilirim.

Nova 3 ile karşılaştırmak istersen RTINGS sitesini kullanabilirsin, çok fazla kategoride inceleme ve karşılaştırma var orada, gayet de bilimsel ölçüm yapıyorlar benim karar vermemde yararlı olmuştu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı