SS Engine 3 Rival 300 Update Sorunu

Emre KARAN

Megapat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Matematik Öğretmeni
Öncelikle merhaba.

Arkadaşlar Steel Series Rival 300 mouseumu yeni aldım, hemen sürücüsünü yüklemeye koyuldum. Bilgisayara taktığım an sorunsuz çalıştı. Ancak SteelSeries Engine 3'ü yükler yüklemez donmalara (takılmaya) başladı. Hemen garantiye göndermeden önce internette araştırdım, sorunu yaşayan fazla kişi yoktu. Çözüm tavsiyesi genellikle sürücüyü güncelle tarzındaydı. İşte sorunum burda başlıyor.

Engine 3'ü sorunsuz şekilde kuruyorum ancak Rival 300'ün güncellemesini ( Firmware Update ) yapamıyorum.

Şaşırtıcı kısmı şurda. Engine 3'ü tamamen kaldırdığım zaman sorun yok, takılmalar yaşanmıyor. Engine 3'ü yüklediğimde takılmalar başlıyor. ( Rival 300 güncellemesi yapılmadığında )

Bilgisayarımda Windows 8.1 kullanıyordum. Rival 300'ün güncellemesini yapamayınca son sürüm Windows 10'a geçtim. Tüm sürücüleri kurdum. Antivirüs taraması yaptım. Hiçbir sorun yok bu konuda. Bilgisayarımda herhangi bir korsan yazılımda yüklü değil, ancak Rival 300 güncellenmiyor. Ekran görüntülerini yükledim, şimdiden teşekkürler.

4.png

Adsız.png

2.png

NOT: Engine 3'ün 3.8.2 sürümünü ( eski ) yükleyip öyle de denedim. Yine sonuç alamadım.

Ben de aynı ürünü kullanıyorum ama böyle bir problem yaşamadım. Donanımda problem olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunu kendim çözdüm. :mutlu:

Şu ( SS Engine 3 Firmware Update Error ) ve bu ( Reddit - Rival 300 ) bağlantıdaki adımları takip ettim.

Özetleyecek olursam:

1) Engine 3'ü yönetici olarak başlattım.
2) Antivirüs programımı kapattım. ( Avast! )
3) Rival 300'ü başka bir USB portuna bağladım.
4) Rival 300'ü takarken "Sağ tık, sol tık ve CPI" tuşlarına basılı olarak taktım.
5) Bu şekilde bağladıktan sonra Rival 300'ün üstündeki LED mavi yanmaya başladı.
6) Güncellemeyi yaptım ve sorun çözüldü.

Bu sorunu yaşayan arkadaşlar için detaylı olarak adımları yazdım. Umarım yardımcı olmuşumdur. ;)

33444.png

Sorunu kendim çözdüm. :mutlu:

Şu ( SS Engine 3 Firmware Update Error ) ve bu ( Reddit - Rival 300 ) bağlantıdaki adımları takip ettim.

Özetleyecek olursam:

1) Engine 3'ü yönetici olarak başlattım.
2) antivirüs programımı kapattım. ( Avast! )
3) Rival 300'ü başka bir USB portuna bağladım.
4) Rival 300'ü takarken "sağ tık, sol tık ve cpı" tuşlarına basılı olarak taktım.
5) bu şekilde bağladıktan sonra Rival 300'ün üstündeki LED mavi yanmaya başladı.
6) güncellemeyi yaptım ve sorun çözüldü.

Bu sorunu yaşayan arkadaşlar için detaylı olarak adımları yazdım. Umarım yardımcı olmuşumdur. ;)

Eki Görüntüle 225359

Adam adammmmm!

Aynı sorunu bende yaşıyordum çözümü çok basit
1) en son sürümü yüklü olduğundan emin olun.
2)yönetici olarak çalıştırın.
3)mouseyi farklı USB portuna bağlayın
3 adımda basitçe yapabilirsiniz iyi günler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı