SSAO, HBAO ve HDAO Nedir ?

Makaleler
287
Yer
İstanbul
Özellikle de Far Cry 3'te yer alan SSAO, HBAO ve HDAO birçok oyuncunun kafasını karıştırabilir. Nedir bunlar ve hangisini seçmeniz gerek ?

Öncelikle bunların açılımlarına bakalım:
  • SSAO: Screen Space Ambient Occlusion (
  • HBAO: Horizon-Based Ambient Occlusion ( Ufuk tabanlı ortam ışıklandırması )
  • HDAO: High Definition Ambient Occlusion ( Yüksek tanımlı ortam ışıklandırması )
Bu üç seçenek farklı render modlarıdır.

Burada kalite kişiye göre değişmekte. Yani kendiniz ayarlayıp gözlemlemenizde fayda var.

SSAO içlerinde ne zayıf olanı. HBAO ve HDAO ise aynı yöntemin nVidia ve AMD tarafından uygulanmış hali. Eğer AMD ekran kartınız varsa HDAO, nVidia ekran kartınız varsa HBAO kullanabilirsiniz.

Benim tavsiyem HBAO olacaktır.

Ben Far Cry 3' te o özellikleri açamadım. Ekran kartım GTX 660 ama monitörüm eski ondan olabilir mi?

İyi Günler siz bu teknolojiden bahsetmiştiniz,Peki oyun programlarındaki ayarları açarsanız acaba bilgisayar yani pc çok zorlanma yapar mı pek aslında aşırı zorlanma çıkmaz inşallah ama ???????????? şey ama teknoloji ve teknolojiler gerçekten güzel ve yani göz alıcı ama tabii dersinizde oğlum ya performans,yada kalite ((((((((((((((( :ssssssssssssssss !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Not:Recep abinin dediği gibi aslında Nvidia dahada tavsiye edilen teknolojiler var üstünde,Amd maalesef o kadar iyi değil ama tabii Ryzen,efendim işte R9 başka yani R7 ve Vega ile bayaa iyi oldu galiba yani ama yeterlidir inşallah tabii (((((((((((( Bu arada uygulanan oyun programının ismi nedir ? Recep abi Far Cry 3 demişti ama Counter Strike'de olabilir yanılmıyorsam tabii !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…