SSD 1 Yılda %12 Sağlık Kaybı Normal Mi?

Baktığınız programın adını veya linkini atabilir misiniz?
Hard Disk Sentinel Pro üzerinden kontrol ettim. Sağlığını da Toshiba'nın sunduğu SSD Utility üzerinden söylüyorum.
1 yılda o kadar kayıp bence iyi değil. Ne kadar veri yazıldı?

Samsung'u bırakayım şuraya, test devam ediyor...

Eki Görüntüle 414508
O zaman arada 80-90 lira fiyat farkı vardı. Keşke Toshiba alacağıma Samsung bir SSD alsaydım.
Kronik sorunlu bir ürünü hala nasıl satabiliyorlar?
Bir çok giriş seviyesi SSD bu kronik sorunları barındırıyor. Şimdi Crucial BX500 240GB SSD kullanmaya başladım. İleride bu model ile ilgili sorunlar çıkacağını düşünmüyorum. Ama ilerleyen süreçte çıkarsa da şaşırmam.

Piyasadaki çoğu SSD kronik sorunlu. Örnek olarak:Adata

Bende de alalı bir ay olmasına rağmen falan ilk günde yazılmış veri böyle sallamasyon(45656456 TB)
yazıyordu. Ayrıca sıcaklığı da yanlış ölçüyor SSD'im garantiye verin en kötü iadeyi isteyin. Üstüne para ekleyip Samsung alın.

İade edebilirsen çok güzel olur çünkü yeni verecekleride aynı şekilde sağlığı düşecek. Ben Vatan Bilgisayardan almıştım bir yıl önce. 8 ay kullandım %87’ye düşmüştü sağlık gönderdim servise yerine Corsair LE200 SSD gönderdiler. Nedenini sordum ellerinde yokmuş Toshiba istersem getirtebilirlermiş bende istemedim şimdi mutlu mesut kullanıyorum Corsair.

Hangi program ile baktınız ben de bakacağım da.

5 Kasım 2018'de siparişini vermişim yaklaşık 9 ay olmuş, ilk aldığım günden beri içinde Windows kurulu kullanıyorum. SSD Utilityde sağlık durumu böyle:

Okuma/Yazma değerlerim yine aynı programdan yaptığım teste göre böyle:

Şahsen ilk defa ssd kullanıyorum, bana vadedilen 555/540 görebileceği, içinde Windows kurulu olduğu için mi yavaş acaba? Bir sorun varsa arkadaşlar beni de aydınlatırsa sevinirim. Duruma göre bende garantiye vereyim. Bu değerler normal değil mi?

Son düzenleme:
Servise başvurun, sağlık durumu anlatan ekran alıntısı ekleyip durumu anlatın, %90 0 ürün ile değişimine kadar verirler.

Nereden mi biliyorum derseniz aynı SSD'yi kullanıyorum, değişeli 5-6 ay oldu gene sağlık sorunu devam ediyor, yaz sonu bir daha göndericem.

Toshiba SSD alamyın, kronik sağlık sorunu var.
SSD alınacaksa Samsung dışında marka tercih etmeyin, ben yandım siz yanmayın, yaz ayıyla birlikte 3'ü servise gidişi olacak.

Satın aldığım firmadan gelen cevap:
"Merhaba, Ürünü servise bizim göndermemiz gerekmektedir. Servis için kargo ücretini ödeyerek fatura üzerindeki adresimize ürünü gönderebilirsiniz. Arızasını ve faturasını paket içerisine belirtmeyi unutmayınız. İyi Günler Dileriz. ".
Bu durumda benim kargo ücretini ödemem doğru mu?
Ben değişim olarak sonuç istemiyorum ücret iadesi olarak istiyorum. Belirtirsem ücret iadesi almam mümkün mü ?
Ürünü kredi kartı ile almıştım. Kredi kartına mı iade edilir yoksa vereceğim bir banka hesap numarasına mı?
Ben yeni bir SSD aldım bu yüzden değişim istemiyorum. Ücret iadesi isteme hakkım var mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…