SSD 96% sağlık nasıl?

• Konuyu başlatan Ousia
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 4.594
Her ne kadar SSD'nin problemli olduğu bilinse de sizin yazdığınız veri de çok fazla 1 ay için. Bu kadar veri yazdığınızı düşünüyor musunuz yoksa arkada farkında olmadan bir program ya da bir sorun mu sebep oluyor buna sizce? Buna dikkat etmenizi öneriyorum.

Son zamanlarda çok oyun indirdim 70-100 GB arası çoğu
CrystalDiskMark ile hız testi yapın, sağlığı bir de kendi yazılımıyla kontrol edin. S. M. A. R. T verilerini de paylaşırsanız güzel olur.

Yapınca atarım.

Son düzenleme:
Son zamanlarda çok oyun indirdim 70-100 GB arası çoğu.
Normal buluyorsunuz yani yazmayı.

Crucial bu SSD için 80TBW vermiş, siz ise 3,2TB yazmışsınız. Bu da hemen hemen 4% civarı yapıyor. Zaten sizin de eksilen değer 4% civarı. Böyle göstermesi gayet doğal yani. Bu SSD'nin illa sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor ama kesinlikle bir problem var demek de değil. Verilen değere sizin yazdığınız oran kısacası.

Yine de BX500'ün kronik sorunlu olduğu söylüyor bazı arkadaşlar, bu durumda dikkatli olmanız daha iyi olacaktır. S.M.A.R.T. değerlerini, özellikle de "Wear Leveling Count" değerini gözlemlemenizi öneriyorum.

Crucial bu SSD için 80TBW vermiş, siz ise 3, 2TB yazmışsınız. Bu da hemen hemen 4% civarı yapıyor. Zaten sizin de eksilen değer 4% civarı. Böyle göstermesi gayet doğal yani. Bu SSD'nin illa sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor ama kesinlikle bir problem var demek de değil. Verilen değere sizin yazdığınız oran kısacası.

Yine de BX500'ün kronik sorunlu olduğu söylüyor bazı arkadaşlar, bu durumda dikkatli olmanız daha iyi olacaktır. S. M. A. R. T. Değerlerini, özellikle de "Wear Leveling Count" değerini gözlemlemenizi öneriyorum.

Call of Duty Warzone indiriyorum arkada bunu yazarken :D

Crucial bu SSD için 80TBW vermiş, siz ise 3, 2TB yazmışsınız. Bu da hemen hemen 4% civarı yapıyor. Zaten sizin de eksilen değer 4% civarı. Böyle göstermesi gayet doğal yani. Bu SSD'nin illa sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor ama kesinlikle bir problem var demek de değil. Verilen değere sizin yazdığınız oran kısacası.

Yine de BX500'ün kronik sorunlu olduğu söylüyor bazı arkadaşlar, bu durumda dikkatli olmanız daha iyi olacaktır. S. M. A. R. T. Değerlerini, özellikle de "Wear Leveling Count" değerini gözlemlemenizi öneriyorum.

S. M. A. R. T. Değerleri böyle iyi mi?

Dosya Ekleri

• tır.PNG
    tır.PNG
    101,1 KB · Görüntüleme: 135
Son düzenleme:
Burada yazan değerleri çok fazla takmanıza gerek yok hocam. Bu fabrikanın garanti kapsamına giren değerleri. Mesela bende 35 TB ömürlü 250 GB 750 evo var 5 yılı devirdi, hem yıl olarak hem de yazma olarak baya üstüne çıktım taş gibi çalışıyor. :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı