SSD alacağım, Windows 10'dan 8.1'e geçmeli miyim?

bruhskyzwars

Centipat
Sistemim:
Intel Core 2 Duo E7500 2.93GHz.
DDR2 800MHz 4 GB RAM.
AMD Radeon 5450 paylaşımlı 3GB ekran kartı
Samsung 150GB HDD.
Windows 10 Home 64 Bit.

Şu an aktif olarak Windows 10 kullanıyorum perfonmans olarak bilgisayarım çok yavaş ve bende bir' SSD almaya karar verdim, siparişini verdim.

240GB Max 560-500 MB yazma-okuma hızına sahip.

Bu SSD'yi sisteme ekledikten sonra sizce Windows 8.1'e geçmeli miyim?

Ek soru olarak şunları soracağım;
Oyunlarda sürekli FPS düşmesi'u yiyorum SSD'den sonra bu sorun düzelir mi?
Bandayacağım üzerinden oyun videosu çekerken FPS'im 120-160 arası olmasına rağmen 30 FPS gibi oynuyorum ama videoda 60FPS gibi yağ gibi akıyor sizce SSD'den sonra bu sorun düzelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 da kal neden geçmek istiyorsun anlamadım. 8.1 e geçince SSD daha iyi çalışır diye bir şey duymadım. Oyun kaydetme kaliteni düşür biraz o yüzden olabilir. Ani FPS düşüşleri sabit diskten kaynaklanmaz. Oyun orjinal değilse olabilir, ram frekansindan, güncel olmayan sürücülerden yada oyunun kendisinden kaynaklanabilir.

Daha önce söylediler mi bilmiyorum ama aldığınız SSD anakartınız yüzünden yaklaşık 250 MB okuma yazma hızlarında çalışır o yüzden normal bir SSD gibi hızlı olmaz ama yine de HDD ile kıyaslanamayacak ölçüde hızlı

Bence Win 10 işletim sisteminde kalmalısınız.

FPS düşmesi hakkında bilgim yok.

Edit: Sorunu şimdi anladım. Video çekerken FPS düşüyorsa sebebi büyük ihtimalle işlemcidir.

Windows 8.1'e geçmen bir şey değiştirmeyecek. Ani FPS düşmesinin sebebi RAM olabilir. RAM'iniz oldukça eski ve 4 GB. GTA V, Witcher 3 tarzı oyunlarda 8 GB RAM olmadan sabit bir FPS değeriniz olmuyor.

Yok belki 8.1'e geçersem fps sorunları düzelir diye düşünmüştüm
oyunlar orjinal sanırım tek sorunum ram ve işlemci
Onu biliyorum
Benim şuan çöp HDD'im 20GB'lik bi' dosyayı masaüstüne saniyede 6.7mb atıyor, Umuyorum ki SSD'im geldiğinde bu hızın 10 15 katına çıkmasını tahmin ediyorum.

Ram'im düşük diye 8.1'e geçersem belki daha fazla ram tasarrufu ederim diye düşünmüştüm.

Son düzenleme:
sen en iyisi 4-5k arası bir sistem topla rahat et. Yeniden parça alma. Sabret.

sen en iyisi 4-5k arası bir sistem topla rahat et. Yeniden parça alma. Sabret.
Şuan ki hedefim anakart, ryzen işlemci, 8gb ram, rx570 4gb ekran kartı. Benim hayalimdeki sistem bu
SSD al, RAM upgrade et. Windows 10'da kal.
ddr2 800mhz 1x4 (intel uyumlu) ram bulunmuyor ne internette nede çevremdeki bilgisayarcılarda şuan ram dışında her şeyi upgrade edebiliyorum kısacası

SSD aldın diye 8.1'e geçmene gerek yok bir şeyin değişeceğini sanmıyorum.

Ben, benim bilgisayara Windows 10 denedim ama boşta 2.50Gb RAM fazla geldi (4Gb RAM var zaten) Bazen oyun da oynuyorum, e haliyle yetmiyor. Bir de maksimum desteklenen RAM 4Gb Şuan Windows 7 kullaniyorum ama 8.1'de de gayet akıcıydı. (Outlast 2 mesela Windows 10 da iken 30 fps civarı drop yiye yiye oynanıyordu. Windows 7 yaptım boşta 1.1Gb RAM yiyor ve 35 sabit FPS alıyordum)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…