SSD aldıktan sonra format şart mı?

• Konuyu başlatan MF
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1
  • Görüntüleme 6.773
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
25
Yakın zamanlarda bir sistem topladım ve şu anda içerisinde 1 TB'lık HDD barındırıyor. Ben bu HDD'nin yanına 120 GB kapasiteye sahip bir SSD koymak istiyorum ancak Windows HDD'de kurulu kalmaya devam edecek, GTA V gibi yükleme ekranı vakit alan oyunları sadece diske yükleyeceğim. Bu durumda SSD'yi sisteme taktığımda sıfırdan format atarak Windows kurulumu yapmak zorunda mıyım? Sistemin diski görmesi için yoksa sisteme diski başka şekilde tanıtma imkânım var mı?

Kesinlikle format atmak zorunda değilsin. Yapman gereken çok basit. SSD’nin SATA veya güç kablosunu bağladıktan sonra Disk Yönetimini açıyorsun. Burada zaten otomatik olarak karşına bir pencere çıkıyor. Bu pencerede sisteme yeni bir disk takıldığı ve bu diski nasıl yapılandırmak istediğiniz soruluyor. Bu ekranda GPT (GUID Partition Table) seçiliyken ileri diyorsun. Herhangi bir değişiklik yapmadan ilerleyip “Son” butonuna bastıktan kısa bir süre sonra yeni SSD’nin formatlanacak, SSD’ne bir harf atanacak ve artık “Bilgisayar” altındaki yerini alacak yeni depolama cihazın. Bu aşamadan sonra ister yüklü oyunları gerekli Kayıt Defteri girdilerini de değiştirmek sureti ile buraya taşıyabilir ya da yeni oyunları doğrudan bu sürücüye yükleyebilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı