Çözüldü SSD algılanmıyor ve PC BIOS ekranına atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

elcin1

Decapat
Daha fazla  
İyi sosyaller arkadaşlar. Gaming 7800XT sistemini aldım daha 2. haftası PC'nin bugün oyun oynarken PC restart attı BIOS ekranında kaldı internetten baktım PC'yi kapadım bütün bileşenleri söktüm RAM ve SSD'nin girişlerini temizledim BIOS pilini çıkardım bekledim ve tekrar taktım çalıştı sorun yoktu sıcaklıklar falan her şey normaldi sonra yine oyun oynayayım dedim yine ekran oyun ekranında dondu restart attı ve yine BIOS, daha önceki taktiği denedim ancak bu sefer ne yaptıysam BIOS'tan ileri gidemiyorum şu an SSD'nin yeşil ışığı sürekli yanık duruyor BIOS'ta SSD'yi göremiyorum onarma falan da işe yaramadı format kısmında da görmüyor SSD'yi komut dosyası ile diskpart list disk, BIOS'ta boot kısmında, BIOS'ta Advanced kısmından NVMe Config. E de SSD ne yazik ki gözükmüyor. Anladığım bildiğim ve okuduklarımı denedim alternatif önerisi olan var mı acaba? Bilen hocaları da konuya etiketleme şansınız olursa sevinirim, teşekkürler.

Çözüm
@elcin1
Format USB si hazırlayın. Tercihen W11 Home..
Sabit diskleri sökün ve BIOS güncelleyin...
BIOS a girin ve fabrika ayarlarına yükleyin. Fast boot'u ve Secure boot'u disabled yapın ve boot sıralamasında USB yi ilk sıraya alın. Kaydedip PC yi kapatın.
PC kapalı iken hem format USB sini hem de sistemi kuracağınız diski takıp kurulum USB si ile başlatın ve temiz kurulum yapın.
NOT: Kurulum esnasında ethernet kablosu kullanın, kurulum sonrası ise Windows güncellemeler tamamlanmadan driver, program vs kurmayın.
( Yukarıdakileri yapmanıza rağmen sabit disk BIOS da görünmüyorsa ya sabit diskte ya da anakartta donanım sorunu vardır. Garantiye göndermeniz gerekebilir.)
Bios zaten günceldi tekrar yapmam lazım mı güncelleme işlemini ve sadece 1 tane m2 ssd var sistemde ve biosta ayarlı ayarları default yapmıştım yine de söylediğiniz işlemi baştan yapmalı mıyım ?

Ssd'yi laptopa taktım ve laptopta da görmedi ssd'yi laptopun ssd benim kasayı çalıştırdı ama yani ssd gitmiş sanırım iki haftalık PC maşallahı var valla
@elcin1
BIOS a girin ve fabrika ayarlarına yükleyin. Fast boot'u ve Secure boot'u disabled yapın ve boot sıralamasında USB yi ilk sıraya alın. Kaydedip PC yi kapatın.
PC kapalı iken hem format USB sini hem de sistemi kuracağınız diski takıp kurulum USB si ile başlatın ve temiz kurulum yapın.
NOT: Kurulum esnasında ethernet kablosu kullanın, kurulum sonrası ise Windows güncellemeler tamamlanmadan driver, program vs kurmayın.
( Yukarıdakileri yapmanıza rağmen sabit disk BIOS da görünmüyorsa ya sabit diskte ya da anakartta donanım sorunu vardır. Garantiye göndermeniz gerekebilir.)

@elcin1
Bios zaten günceldi tekrar yapmam lazım mı güncelleme işlemini ve sadece 1 tane m2 ssd var sistemde ve biosta ayarlı ayarları default yapmıştım yine de söylediğiniz işlemi baştan yapmalı mıyım ?

Ssd'yi laptopa taktım ve laptopta da görmedi ssd'yi laptopun ssd benim kasayı çalıştırdı ama yani ssd gitmiş sanırım iki haftalık PC maşallahı var valla

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı