SSD alınca ne yapılmalı?

lio3454

Hectopat
Daha fazla  
Laptopumdaki HDD artık çok yavaşladı SSD'ye geçmek istiyorum fakat merak ettiğim bir şey var yeni SSD'yi takmadan önce bilgisayara herhangi bir işlem yapmam gerekiyor mu (formattır vb) yoksa direk HDD'yi çıkarıp SSD'yi takayim mi SSD'yi taktıktan sonrada yine aynı şekilde bir işlem yapılması gerekiyor mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

Sıfır SSD alıp takarsan işletim sistemi kurman gerekiyor. Eğer HDD takılıyken de aynı anda SSD kullanırsan işletim sistemi kurmana gerek yok. Ama HDD'yi çıkartacaksan SSD'yi takıp işletim sistemi kurman gerekiyor.

Sistem HDD'de kuruluysa ve HDD'yi çıkartıp yeni aldığın SSD'yi takarsan BIOS ile bakışırsın. USB belleğe Windows 8, Windows 10 artık her ne Windows'u kullanmak istiyorsan onun ISO'sunu kur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

SSD aşırı basit, USB takar gibi takıp kullanabiliyorsun.
İşletim sistemi kurmak haricinde yapman gereken hiç bir şey yok.

Eğer HDD'yi söküp SSD'yi takacaksan Windows'u sıfırdan kurman gerekiyor. Eğer 2. disk olarak SSD'yi takacaksan bilgisayar kapalıyken takıp hiçbir eylem yapmadan kullanabilirsiniz.

Hdd ile çakışma durumu olmuştu bende. Hdd çıkarıp kurulum yaptım ve sistem otomatik Ssd den boot etti. Onun dışında sorun olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…