SSD alırken neye dikkat edilmeli?

karagul00

Centipat
Merhaba öncelikle sistem özelliklerim:
Anakart: ASUS Prime A520M-K AMD A520 AM4 DDR4 4400 mATX.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500 altı çekirdek 3.60 GHz.
SSD: Agı 512 GB NVMe M.2 SSD 3500MB/s okuma / 3100MB/s yazma.
500 veya 250 GB uygun fiyatlı bu sisteme gidecek SSD arıyorum. Merak ettiğim, SSD alırken illa şu anki okuma yazma hızıyla aynı bir SSD mi almak zorundayım yoksa uygun fiyatlı okuma yazma hızı yüksek herhangi bir SSD sorun çıkartır mı?

SSD alırken en çok donanımına ve bütçenize göre istediğiniz GB boyutuna bakılmalı.
Windows kuracaksanız DRAM'e sahip olması donanım olarak önemli. Ayrıca genel olarak NAND tipinin QLC olmamasını tavsiye ederim yoksa ömrü kısa oluyor. Kingston NV3, Exceria G3, Crucial P3 gibi hızı yüksek olup, QLC olan SSD'ler alınmamalı.

Hızlarıda önemlidir ama her hızı anakart desteklemez. Gen 4 dediğimiz 4-8 GB/s hızlar için Gen 4 destekli anakart gerekir, genede paranız varsa Gen 4 olan SSD'lerde alabilirsiniz. Çünkü bazılarının donanım kalitesi yüksektir ve ömürleride uzundur. Hızlarını daha düşük kullanırsınız ama sizi yüzüstü bırakmazlar. Daha bir sürü şey var doğrusu.

Tabi bunların hepsi kafanızı karıştırıyorsa bizim varlığımız bunun için. Bütçenizi ve kaç GB istediğinizi söyleyin, tavsiye verelim.

Ryzen 5 5500, PCI-Express Gen 3 bağlantısını kullanır. 4 gerek yok . 3 alması yeterli daha ucuzdur

Ryzen 5 5500, PCI-Express Gen 3 bağlantısını kullanır. 4 gerek yok . 3 alması yeterli daha ucuzdur
Bir tane kullanıcı Gen 3 bağlantısı kullanıyordu ama bütçesi 3000TL üstü olduğu için genede Kingston Renegade önerdim. Arada donanım farkıda bulunuyor, sırf hızlar için donanım düşürmek uygun olmaz. Tabi kullanıcının bütçesine kalmış.

Hocam arkadaşın kafasını karıştırmaya gerek yoktu aslındagözüne kestirmiştir onu alacaktı. Sadece bazı sorular vardı kısa net verdik cevap

Hocam arkadaşın kafasını karıştırmaya gerek yoktu aslındagözüne kestirmiştir onu alacaktı. Sadece bazı sorular vardı kısa net verdik cevap
Kafası karışırsa devreye biz giriyoruz hocam. Sonuçta belirttiğim gibi, biz yardım için buradayız ve bütçeye uygun öneride bulunuruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…