Yeni SSD aldım sıfır. Kablolari taktım gözükmüyor disk yonetimde aygıt yöneticisinde hiçbir yerde gozukmuyor. Kabloları da düzgün taktım laptopa taktım. Laptopta çalışıyor ama kasada çalışmıyor. Anakartim 2 SSD desteklemiyor olabilir mi?

Bende dün 2.5 inch SSD taktım bilgisayarıma bende de görünmeme problemi oldu. Ben şöyle hallettim:
"Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Depolama alanları" buraya girdim yeni taktığım disk burada görünüyordu depolama alanı oluştur dedim( tıklayamıyorsan "ayarları değiştir" butonu var ilk oraya tıklaman gerekiyor). Sonra orada dayanıklılık türü var orayı "basit dayanıklılık yok" yapıp aşağıda boyuttan kullanabileceğim en yüksek miktarı girdim(GB olarak). Windows 10'dan yaptım ben.
Başka bir konuda bir arkadaş böyle çözmüş belki sizde de işe yarar.
Windows logosuna sağ tıklayıp disk yönetimini seçin, oradan gözükmeyen diskinize sağ tıklayıp harf atayın.
Bir şeyi eksik bağlıyor olabilir misiniz? Laptopta gözüküp de kasada gözükmeme ihtimali olmaz. Anakart ikinci SSD'yi desteklemiyor diye bir şey de olmaz.
Dostum güç kablosu ve SATA kablosu taktım tam da oturdu ve zaten başka oturan kablo yok o yere.
Bende dün 2.5 inch SSD taktım bilgisayarıma bende de görünmeme problemi oldu. Ben şöyle hallettim:
"Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Depolama alanları" buraya girdim yeni taktığım disk burada görünüyordu depolama alanı oluştur dedim( tıklayamıyorsan "ayarları değiştir" butonu var ilk oraya tıklaman gerekiyor). Sonra orada dayanıklılık türü var orayı "basit dayanıklılık yok" yapıp aşağıda boyuttan kullanabileceğim en yüksek miktarı girdim(GB olarak). Windows 10'dan yaptım ben.
Başka bir konuda bir arkadaş böyle çözmüş belki sizde de işe yarar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.