Çözüldü SSD bilgisayarda çalışmıyor

• Konuyu başlatan 531105
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.784
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

531105

Hectopat
Yeni SSD aldım sıfır. Kablolari taktım gözükmüyor disk yonetimde aygıt yöneticisinde hiçbir yerde gozukmuyor. Kabloları da düzgün taktım laptopa taktım. Laptopta çalışıyor ama kasada çalışmıyor. Anakartim 2 SSD desteklemiyor olabilir mi?

Çözüm
Bende dün 2.5 inch SSD taktım bilgisayarıma bende de görünmeme problemi oldu. Ben şöyle hallettim:
"Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Depolama alanları" buraya girdim yeni taktığım disk burada görünüyordu depolama alanı oluştur dedim( tıklayamıyorsan "ayarları değiştir" butonu var ilk oraya tıklaman gerekiyor). Sonra orada dayanıklılık türü var orayı "basit dayanıklılık yok" yapıp aşağıda boyuttan kullanabileceğim en yüksek miktarı girdim(GB olarak). Windows 10'dan yaptım ben.

Başka bir konuda bir arkadaş böyle çözmüş belki sizde de işe yarar.

Senin dedikleri hiçbiri olmadi format USB'sini taktım disk ayarlama yerinde gözüktü.

Sorunumu kendim çözdüm ayni sorunu yaşayan varsa format USB'sini takıp disk ayarlama yerinden aktif edebilir.
Bir şeyi eksik bağlıyor olabilir misiniz? Laptopta gözüküp de kasada gözükmeme ihtimali olmaz. Anakart ikinci SDD'yi desteklemiyor diye bir şey de olmaz.

Bir şeyi eksik bağlıyor olabilir misiniz? Laptopta gözüküp de kasada gözükmeme ihtimali olmaz. Anakart ikinci SSD'yi desteklemiyor diye bir şey de olmaz.

Dostum güç kablosu ve SATA kablosu taktım tam da oturdu ve zaten başka oturan kablo yok o yere.

Dostum güç kablosu ve SATA kablosu taktım tam da oturdu ve zaten başka oturan kablo yok o yere.

Takılan kabloda bu zaten.

Dosya Ekleri

• images.jpeg
    images.jpeg
    17,4 KB · Görüntüleme: 27
Bende dün 2.5 inch SSD taktım bilgisayarıma bende de görünmeme problemi oldu. Ben şöyle hallettim:
"Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Depolama alanları" buraya girdim yeni taktığım disk burada görünüyordu depolama alanı oluştur dedim( tıklayamıyorsan "ayarları değiştir" butonu var ilk oraya tıklaman gerekiyor). Sonra orada dayanıklılık türü var orayı "basit dayanıklılık yok" yapıp aşağıda boyuttan kullanabileceğim en yüksek miktarı girdim(GB olarak). Windows 10'dan yaptım ben.

Senin dedikleri hiçbiri olmadi format USB'sini taktım disk ayarlama yerinde gözüktü.

Sorunumu kendim çözdüm ayni sorunu yaşayan varsa format USB'sini takıp disk ayarlama yerinden aktif edebilir.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı