SSD, BIOS'da görünmüyor

Melih556

Femtopat
Daha fazla  
Yeni SSD aldım internetten bulduğum 3 ISO dosyasını denedim fakat olmuyor. Windows 8.1 yüklüyorum mecbur ama SSD BIOS'da hiçbir şekilde görünmüyor. BIOS pilini çıkardım SSD'yi çıkardım beklettim yok olmuyor. HDD var onda Windows kurulu o görünüyor ve açılıyor fakat SSD sanki takılı değilmiş gibi gözükmüyor ve bilgisayarı açıp Windows'a girip disk yönetimi veya aygıt yönetimi ve hatta bu bilgisayara girdiğim de SSD gözüküyor. Kullandığım SSD M.2 Kioxia marka bir SSD. BIOS da görünen st ile başlayan ise benim HDD. 2 gündür düzeltmeye çalışıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

SSD'ye hangi kablolari taktınız.

Aynısı bende de yaşandı ssdnizin GPT olması gerekiyor ISO dosyasının içininin ekran görüntüsünü atarsanız yardımcı olurum.

SSD'ye hangi kablolari taktınız.

SSD M.2 olduğu için bir kablo falan takmadım sadece bir dönüştürücü kullanıyorum dönüştürücü de pcıex1'e takılı.

Merhaba, M.2 SSD taktığınız için SATA portlarının bazıları devre dışı kalıyor. Sorunun sebebi bu, çözümü ne yazık ki yok.

Tamam ama benim SATA portlarıyla işim yok SSD dönüştürücüye takılı dönüştürücü de pcıex1'e tskılı M.2 SSD kullanıyorum kablo yok.

Aynısı bende de yaşandı ssdnizin GPT olması gerekiyor ISO dosyasının içininin ekran görüntüsünü atarsanız yardımcı olurum.

ISO dosyasının içini nasıl açacağım?

Format atarken disk seçme menüsünde gözüküyor mu?

Format atarken disk seçme menüsünde gözüküyor mu?
Evet USB ile girdiğim zaman ssd görünüyor format atıp bölümlere ayırıp windows kuruyorum pc yi yeniden başlatması gerektiğini söylüyor başlatıyor sonra gene USB den başlatıyor bende kendim yeniden başlatarak bios a giriyorum fakat ssd gözükmüyor. Format kısmında ssd gözüküyor windows kuruluyor.

@Melih556 HDD gözüküyor, M.2 SSD gözükmüyor o halde. Arkadaşların dediği çözüm yollarını deneyin, sonuç alırsınız.
Evet dediğin gibi HDD gözüküyor HDD de sorun yok ama ssd gözükmüyor.

Hocam tam hatırlamıyorum bende sizin gibi çok uğraştım evinizde USB varsa format USB'si oluşturun PC de sadece M.2 SSD takılı olsun USB'yi takıp açtığınızda kurulum ekranı gelir Shift+F10 yapın diskpart yazıp sddnizi görün örneğin select disk 1 yazıp clear yazıp ardından convert GPT yapın bir de öyle deneyin ben öyle çözdüm diye hatırlıyorum en sonda HDD'yi takıp kullanırsınız.

Flashi takın o SSD'ye yeni deyip olusturun sonra mesela onun numarası kaçsa sürücü 1 disk 3 bicimlendir de flashi çıkart o menuden çıkış yap Windows'u aç SSD gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…