SSD, BIOS'da görünmüyor

Melih556

Femtopat
Daha fazla  
Yeni SSD aldım internetten bulduğum 3 ISO dosyasını denedim fakat olmuyor. Windows 8.1 yüklüyorum mecbur ama SSD BIOS'da hiçbir şekilde görünmüyor. BIOS pilini çıkardım SSD'yi çıkardım beklettim yok olmuyor. HDD var onda Windows kurulu o görünüyor ve açılıyor fakat SSD sanki takılı değilmiş gibi gözükmüyor ve bilgisayarı açıp Windows'a girip disk yönetimi veya aygıt yönetimi ve hatta bu bilgisayara girdiğim de SSD gözüküyor. Kullandığım SSD M.2 Kioxia marka bir SSD. BIOS da görünen st ile başlayan ise benim HDD. 2 gündür düzeltmeye çalışıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Anakart ne?

Dediğin şekilde yapmaya çalışıyorum tam anlayamadım ama dediklerini yazdım şuan durum böyle.

Flashi takın o SSD'ye yeni deyip olusturun sonra mesela onun numarası kaçsa sürücü 1 disk 3 bicimlendir de flashi çıkart o menuden çıkış yap Windows'u aç SSD gelir.
Ben ssd ye format atıp biçimlendirip yeni dedim bölümlere ayrıldı ve sonra Windows'u kurdum fakat bios da görünmediği için Windows'a giriş yapamadım.

Son düzenleme:

CSM açık ise kapatıp deneyin.

ASUS'un bir anakartı modelini bilmiyorum ama kodu CM6830 TR018m görsellerde çıkması gerekiyor.

O anakartta UEFI var mı bilmiyorum. Sistem legacy ise M.2 SSD PCI-e dönüştürücü ile takıldığında SSD boot etmiyor, sadece depolama olarak kullanabilir diye hatırlıyorum.

Çünkü boot yaparken UEFI yazmayan bir şeyi seçince başlatmıyor. Başında UEFI yazması gerekiyor veya Windows Boot Manager yazması gerekiyor sanırsam. Yazmayan bir tanesini seçtiğinde başlatmıyor.

BIOS'tan boot kısmını atar mısın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…