SSD, BIOS'da görünmüyor

Melih556

Femtopat
Daha fazla  
Yeni SSD aldım internetten bulduğum 3 ISO dosyasını denedim fakat olmuyor. Windows 8.1 yüklüyorum mecbur ama SSD BIOS'da hiçbir şekilde görünmüyor. BIOS pilini çıkardım SSD'yi çıkardım beklettim yok olmuyor. HDD var onda Windows kurulu o görünüyor ve açılıyor fakat SSD sanki takılı değilmiş gibi gözükmüyor ve bilgisayarı açıp Windows'a girip disk yönetimi veya aygıt yönetimi ve hatta bu bilgisayara girdiğim de SSD gözüküyor. Kullandığım SSD M.2 Kioxia marka bir SSD. BIOS da görünen st ile başlayan ise benim HDD. 2 gündür düzeltmeye çalışıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Dediğiniz şekilde yaptım. Yeniden başlattı ve direkt BIOS'a girdim fakat SSD'yi boot da hala göremiyorum. Acaba BIOS da açmam gereken bir ayar falan olabilir mi?

Hayır maalesef, yapmaya çalışıyoruz.

Boot option kısmında gözüküyor mu?

Dediğiniz şekilde yaptım. Yeniden başlattı ve direkt BIOS'a girdim fakat SSD'yi boot da hala göremiyorum. Acaba BIOS da açmam gereken bir ayar falan olabilir mi?

Hayır maalesef, yapmaya çalışıyoruz.

Boot menüsündemi gözükmüyor?

SATA ve SSD kablolarını çıkarın sadece M.2 SSD'niz kalsın bu şekilde boot menüsünde gözükebilir, formattan sonra tekrardan takabilirsiniz diğer satalarınızı

Hayır oralara baktım maalesef gözükmüyor şuan sadece ssd ve USB takılı ve onlar görünüyor. Bu arada şöyle bir yer buldum burayla alakalı bir şey olabilir mi? Pcı ve pcıe yazan şeyler disabled dı ben onları enabled a çektim bu konuyu başlatmadan önce. Fakat durum bildiğin gibi. Çekmeden önce de bu sorun vardı çekince de var.

Boot menüsündemi gözükmüyor?

SATA ve SSD kablolarını çıkarın sadece M.2 SSD'niz kalsın bu şekilde boot menüsünde gözükebilir, formattan sonra tekrardan takabilirsiniz diğer satalarınızı
Ben bunu daha önce denedim fakat hiç bir şey gözükmedi. İsterseniz tekrar deniyebilirim.

Dosya Ekleri

• IMG_20241130_015800_719-min.jpg
    186,9 KB · Görüntüleme: 25

Boot kısmından boot option 1 kısmına tıklayıp ekran görüntüsü atın.

M.2 dönüştürücü ile boot yapamazsin sadece depolama aracı olur.

SSD boot kısmında da gözükmüyor. Anakart eski olduğu için olabilir, bilemiyorum.
Maalesef bende anlayamadım çok garip bir çıkmaz yol. Ne denesem olmuyor. .ISO da sıkıntı olduğunu düşünüyordum fakat windows kurulu olmasa bile depolama aygıtı yinede bios da görünmesi gerekiyor.

M.2 dönüştürücü ile boot yapamazsin sadece depolama aracı olur.
Başka yerlerde araştırdığımda yapılabilie olduğu söyleniyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…