SSD, BIOS'da görünmüyor

Melih556

Femtopat
Daha fazla  
Yeni SSD aldım internetten bulduğum 3 ISO dosyasını denedim fakat olmuyor. Windows 8.1 yüklüyorum mecbur ama SSD BIOS'da hiçbir şekilde görünmüyor. BIOS pilini çıkardım SSD'yi çıkardım beklettim yok olmuyor. HDD var onda Windows kurulu o görünüyor ve açılıyor fakat SSD sanki takılı değilmiş gibi gözükmüyor ve bilgisayarı açıp Windows'a girip disk yönetimi veya aygıt yönetimi ve hatta bu bilgisayara girdiğim de SSD gözüküyor. Kullandığım SSD M.2 Kioxia marka bir SSD. BIOS da görünen st ile başlayan ise benim HDD. 2 gündür düzeltmeye çalışıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

İnanır mısın 2 gündür saatlerdir bu sorunla uğraşıyor
Bende senin gibiydim daha 2 gün oldu yapalı
Şu şekilde yapabildim sata kablosuna bağlı ssdyi çıkardım format usbsini takmadım ilk önce biosa girdim>boot>Hard disk drive BBS priorities> burda m2ssdm gözüktü geri gelip boot option kısmından 2 e ekledim kaydetip çık tekrardan biosa girip USB tak save çıkış sonrasında formatı attım ✓

Sadece ssd takılı olunca bende böyle oluyor.

Ben bu ssdyi sırf windows için almıştım o yüzden özellikle yüksek depolama seçtim. HDD leri birdaha kullanmayıp sadece bunu kullanacaktım ama sonuç hüsran...

Dosya Ekleri

• IMG_20241130_022045_714-min.jpg
    209 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
Sadece ssd takılı olunca bende böyle oluyor.
anakartın modelini bulup yaz buraya ben veya başka arkadaşlar bununla ilgili dönüş yaparız

Anakartımın markası ASUS modelini bilmiyorum ama kodu sanırım bu cm6830 tr018m görsellerde çıkması gerek. Eğer bir sosyal medya hesabını verebilirsen arkadaşlarına sorduktsn sonra daha hızlı dönüş yapabilirim. Tabi bu hızlı sürerse burdan da yapabilirim.
anakartın modelini bulup yaz buraya ben veya başka arkadaşlar bununla ilgili dönüş yaparız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…