Eski notebook için SSD aldım, masaüstü PC'de kurulu olan işletim sistemini klonladım. Ancak notebook Boot sayfasında SSD görmüyordu. CTRL+alt+ Del basınca notebook Boot sayfasında görünmemesine rağmen USB'den açılış yapıyordu. Bölümleme ayarlarını kurcalayınca şimdi notebook ve masaüstü PC Boot sayfası depolama aygıtı bulunamadı uyarısı veriyor ve Boot sayfası açılmıyor. Bu görüntü masaüstü PC'ye USB ile bağlanarak alındı. Disk1 eski notebook için alınan SSD. Bölümlemede veya disk tanımlamada hata var herhalde. Boot sayfasında görünmesi ve Windows'u başlatabilmesi için ne yapmak lazım?
Bugün sabit diskte kurulu olan Windows 10 işletim sistemimi Casper V8 ile SSD'ye klonladım. Fakat yazılım sanırım Windows 10 ile uyumlu olmadığından hem sabit diskteki EFI bölümünü hem de SSD'ye kopyalaması gereken EFI bölümünü pert etti. İşlem bitince PC'yi açmak istediğimde "Checking Media...
Bunu yapmak istedim ancak ssd her iki pc de görünmüyor kurulum yapılamıyor.
uefı bootloder onarma rehberinde 9.sırada aşağıdaki yönlendirme var:
(Listelenen bölümler arasında FAT32 dosya sistemi olan bir disk yoksa EFI bölümü zarar görüş demektir. Bu durumda bir EFI bölümü oluşturmamız gerek. Bunun için önce C sürücüsünü seçelim ve onu 200 MB küçültelim.)
Kod:
select partition 1
fotoğrafta görüldüğü gibi; fat32 dosya sistemi olan bir disk görünmüyor. partiton 1 seçeneği yazıldığında "there is no disk selected to list partition" uyarısı çıkıyor.