Yeni topladığım kasaya Windows 10 yüklü SSD'yi takıyorum BIOS'ta görünüyor. Ancak boot edemiyorum ve boot seçeneklerinde de yok. Ayrica anakart üzerinde boot LED lambasi yaniyor. Yeni kurulum mu yapmam lazım? Diğer donanımlar sorunsuz çalışıyor.
i5 11400F.
MSI B560M Pro VDH anakart.
Apacer panter 16 GB 3200 MHz RAM.
Rica ederim üstad konuya el atınca ben geri planda kaldım. DDR2 sistem kullandıgınız için diskinizi MBR olarak formatlayıp kurmussunuz. Simdi kullandıgınız sistem UEFI tabanlı oldugu ıcın diskin formatı GPT olmalıydı. BIOS dan CSM yani Legacy modu aktif ettiğin için sistemi calıstırabildin.
Nacizane tavsiyem yakın zamanda yedeklerinizi alıp diskini GPT formatında biçimlendirip UEFI bir windows kurulumu yapmanızdır bu saye de sistem daha hızlı boot edecektir.