SSD değiştirme sonrası tekrardan OEM Windows 11 kurulumu yapılır mı?

Selim Çapuk

Decapat
Daha fazla  
Şimdi arkadaşlar, benim bilgisayarımda kurulu Windows 11 vardı. Ben, tek depolama alanım olan 500GB kapasiteli SSD'yi çıkarıp onun yerine 1TB bir SSD taktım. Windows'u OEM almıştım ve anakarta yazılma gibi bir durumu vardı. Şu an bilgisayarı açtığımda otomatik olarak BIOS'a atıyor. USB ile kurulum haricinde Windows kurma imkanım var mı?

Şimdi arkadaşlar, benim bilgisayarımda kurulu Windows 11 vardı. Ben, tek depolama alanım olan 500GB kapasiteli SSD'yi çıkarıp onun yerine 1TB bir SSD taktım. Windows'u OEM almıştım ve anakarta yazılma gibi bir durumu vardı. Şu an bilgisayarı açtığımda otomatik olarak BIOS'a atıyor. USB ile kurulum haricinde Windows kurma imkanım var mı?
YENİ SSD aldıysan ve diğer SSD'yi çıkardıysan yeniden format atman gerekir ama OEM kapanmaz usb haricinde ekran gelmeyeceği için format atma şansın bulunmamaktadır

KURAL OLARAK : Anakart değişmediği sürece lisansınız geçerli kalır. Yani yeni SSD ye windows kurulumu yapıp bilgisayarı çalıştırdığınızda kendiliğinden etkinleşir.

Eski SSD nizi çıkartmayı unutmayın.

Yeni SSD ye USB den 0 kurulum yaptığınızda sorunsuz çalışması lazım. Çalışmazsa USB dışında bir yol önerebilirim ama önce standart yeni kurulumu deneyin.

Düzenlemeye kapatılmadan diğer seçenekleri de yazayım ve toplu olsun:
A) Eski sisteminizi olduğu gibi yeni HD ye aktarmak isityorsanız:
1-) Yeni aldığınız SSD nin üretici sitesinde upgrade/taşıma için yardımcı program vardır. Onunla taşıyabilir/Yükseltebilirsiniz.
2-) Eski sisteminizin AOMEI, EASEUS vs gibi disk klonlama programlarıyla imajını alıp daha sonra bu imajdan yeni HD ye aktarabilirsiniz. ( HD dolu ise pek kullanışlı değil ve zor olmasa bile yukarıdaki programları kullanmayı bilmeyi gerektirir)

B) Bunu henüz denemedim ama mümkün olduğunu biliyorum. Eski HD niz takılı iken kurtarma ortamı oluşturup yeni hd ye aktarabilirsiniz. Bu durumda sadece windowsunuz ve güncellemeler aktarılır.

Son düzenleme:
Windows kurulumu sırasında bilgi kaybetmeme durumu için aşağıdaki konudaki yazdığım yanıta bakmanızı tavsiye ederim büyük dertten kurtarır

Yanıtlarınız için teşekkürler. Ekstra bir sorum olacak. Benim Windows 11 Pro lisansım var ama ben yeni yapacağım kurulumda Windows 11 Home'u seçmek istiyorum. Home sürümünü seçip Home lisansını da etkinleştirirsem diğer Pro lisansım ne olacak, bir karışıklık çıkar mı yoksa sorun olmaz yapabilirsin mi dersiniz?

Yanıtlarınız için teşekkürler. Ekstra bir sorum olacak. Benim Windows 11 Pro lisansım var ama ben yeni yapacağım kurulumda Windows 11 Home'u seçmek istiyorum. Home sürümünü seçip Home lisansını da etkinleştirirsem diğer Pro lisansım ne olacak, bir karışıklık çıkar mı yoksa sorun olmaz yapabilirsin mi dersiniz?
Pro lisansla Home etkinleşmez ve evet sorun çıkar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı