SSD depolaması sürekli azalıyor

ege20

Decipat
Daha fazla  
Daha dün yeni 89GB boş yerim vardı. Bugün CCleaner, %temp%, geri dönme noktası temizliği yaptım anca 82.7GB boş yerim var şimdi. Daha önce de olmuştu ve daha çok bir yer gitmişti. Neden durduk yere yer gidiyor?

WizTree isimli program ile hızlıca diskte yer kaplayan klasörlere bir bakın.
Temp silince bende 5-10GB bir şey geri geliyor ondan pek uğraşmıyorum.

Bilgisayarınızda sürekli geri yükleme noktası kaydediliyor olabilir. Ayarlardan açıksa kapatın.
dedim ya temizledim diye.

WizTree isimli program ile hızlıca diskte yer kaplayan klasörlere bir bakın.
Temp silince bende 5-10GB bir şey geri geliyor ondan pek uğraşmıyorum.
Peki SSD'm 930GB ne kadarı boş kalmalı 30 falan yeter mi?

Son düzenleme:
Genelde %10-15 öneriliyordu. Kırmızıya düşürmeyin falan da derler. HDD de problem olmuyor, performans kaybı yaşatıyor ama SSD'lerin donanım ve çalışma mekanızması farklı.

Ben bu kuralı kullanarak aynı SSD'yi başka bir bilgisayarda 10 yıldır kullanıyorum.
SSD over-provision cart curt var zaten çok problemde olmaz ama yani. Sonuçta sarf malzemesine dönüştüler. Modelini yazarsan üşenmeyip datasheete bakabilirim.

Crucialdı okuma yazması 5000/3600 ama modelini tam bilmiyorum.

Model numarasız bakabileceğim bir şey değil malesef ama dediğim gibi genel olarak %8-%10 çok problem çıkartmaz.

P3 1TB olması lazım.
Overprovision: 92.7 GB / 10.0%

Mühendisi değilim ama, diskin ömrünü uzun tutmak istiyorsanız, kafadan en az %10 boşluk bırakın. Hem sistem stabilitesi için iyi olur. Web'de %10 altına düşürmeyin diyende çok. Belki write amplification sebebiyle daha hızlı aşınmasına sebep oluyordur, emin değilim. Ben şahsen, disklerimi (SSD) belirli bir süre %15 altında tutmuyorum ki duruyorsa artık yenisini alma vakti gelmiştir ya da bir şeyleri silmenin vakti.

Diskin neden azaldığını çözebildiniz mi? Bizim yazdıklarımız konuyla çok alakalı değildi. Pagefile veya Hiberfil.sys olabilir mi?

Hocam bu bilgisayar gerçekten çok ilginç 2 gün önce 89GB boş yerim vardı. şimdi yaklaşık 11GB oyun sildim ve şuan 103GB boş yerim var. Yani normalden de 3-4GB fazla yer açılmış, sebebini anlamadım ama düzeldi mi düzeldi 1 gün bekleyince.

Dün akşam sildiğimde 92.7GB falandı boş yerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…