SSD disk nasıl sıfırlanır?

Ariete

Hectopat
Merhaba
Yeni aldığım ve performansından memnun kalmadığım SSD diskimi sıfırlamak ve tekrardan aldığım yere göndermek istiyorum. Harici bir kablom yok ve bilgisayarımda sadece 1 adet SATA disk girişi var. Diski FreeDOS haline nasıl getirebilirim?

Halihazırda Windows kurulu başka bir diskiniz var mı? USB bellekteki kurulu Windows ISO dosyası mesela.

Lütfen bekleyin, hepsini birazdan yazmış olacağım.

- Windows ISO dosyasının kurulu olduğu USB belleği takınız.
- Shift tuşuna basılı tutarak bilgisayarı yeniden başlatın.
- Mavi bir ekran gelecektir. Çıkan seçeneklerden sırasıyla şunları açıyoruz: Sorun gider>Gelişmiş Seçenekler>Komut istemi
- Komut istemi açıldıktan sonra diskpart yazın. Her bir aşamadan sonra Enter tuşuna basınız.
- Ardından list disk yazın. Karşınıza sistemdeki diskler çıkacaktır.
- Sıfırlamak istediğiniz diskin hangisi olduğunu anlamak için "Size" başlığı altındaki GB değerine bakın. Diskiniz kaç GB olduğunu biliyorsanız kolayca bulabilirsiniz. (Örneğin: 223 GB)
- Sıfırlamak istediğiniz diski gördükten sonra, sol taraftaki "Disk" başlığının yanındaki sayı 0 veya 1 olacaktır. Bu sıfırlamak istediğiniz diskin numarasıdır.
- Sıfırlamak istediğiniz diskin numarasını öğrendikten sonra diskinizin numarasıyla birlikte şunu yazın: select disk 0
Eğer disk numarası 1 ise, aynı şekilde select disk 1 yazın. Karşınıza "Disk 0 is now the selected disk." yazısı çıkacaktır.
- Doğru diski seçtiğinize eminseniz, bu adımın ardından clean yazınız. Disk sıfırlanacaktır.
- İşlemi bitirmek için exit ve ardından tekrar exit yazınız.

Komut isteminin kısa hali: diskpart > list disk > select disk (?) > clean > exit > exit

Son düzenleme:

Merhaba, alakanız için çok teşekkür ederim. Şimdi deneyeceğim, umarım olur...

Benimde işime yaradı. Teşekkürler.

Benim de işime yaradı. Teşekkürler.

Rica ederim. Artı olarak bu işlemi masaüstündeyken CMD (komut istemi) ile de yapabilirsiniz. Tabii Windows'un kurulu olduğu diski masaüstündeyken sıfırlarsanız ne olur bilmiyorum ama başka depolama disklerinizi sıfırlamanız mümkün. Yeniden başlatmak sadece format için şart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…