SSD Diskte Veri Kaybı

Erhan YILDIRIM

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Bilgi-İşlem Destek Sorumlusu
Yaklaşık 3 senedir Samsung Evo serisinden (tam ismi: Samsung MZ-75e500BW 850 Evo 2.5 500GB SSD SATA 6.0Gb/s(SATA3)) bir SSD kullanıyorum. Güncel Windows 10 işletim sistemim var. Bugün fark ettiğim bir olay, Belgelerim/İndirilenler altındaki bir klasör içinde uzun zamandır biriktirdiğim PDF dosyalarım vardı ancak bir anda hepsi uçup gitmişler. Klasörün içi bomboş.

Recuvery gibi birkaç program ile derinlemesine tarama yaptım fakat bir şey bulamadı. Daha önce Technopat SSD rehberinde, SSD diskler için ilerleyen zamanlarda bu şekilde dosyaların bir anda silindiği görülebilir gibi bir yazıya rastlamıştım ancak şimdi tekrar bulamadım o yazıyı, emin de olamadım.

Konu hakkında bilgisi olan varsa ve bizi aydınlatırsa sevinirim. Gerçekten böyle şeyler yaşanabiliyor mu? Önlem alınabilir mi?

İlginiz için teşekkürler, kolay gelsin. Saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir yazılımın silmiş olma ihtimalini düşündünüz mü? Yaklaşık 4 senedir OCZ Trion serisini kullanıyorum böyle bir şey ile karşılaşmadım hiç.
Sanmıyorum. Kaspersky ile güncel bir korumam var. Bilgisayarımdaki en kötü (şöhretli) yazılım CCleaner var ancak onun da böyle bir şey yapacağını hiç düşünmüyorum. Ama demek istediğinizi anladım, dışarıdan da bir müdahale olmuş olabilir diyorsunuz. Gerçi bilgisayarım şifreli ama bilemedim şimdi. :)
SSD'de böyle bir sorun yaşayan yok galiba, sabahtan bu yana forumları geziyorum, pek dişe dokunur bişey göremedim. İlginç. Yine de teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı