SSD en verimli hale nasıl getirilir ?

Bir SSD'yi en verimli ve en performanslı hale ancak raid yaparak en iyi düzeyde arttırabilirsiniz

Bu doğru bir bilgi değil katılmıyorum. Raid özel bir durumdur ve mekanik disklere de hız katar. Siz "Bir SSD'yi" diye cümleye başlayıp raid ile tamamlamışsınız. Tam performans alabilmek için illa raid yapmak gerekmez. Raid yaptığınızda da trim komutunun çalışması lazım onu ne yapacağız?

Win 8 kullanıyorum ve disk birleştirici dediğiniz şeyi de basit bir dille anlatır mısınız ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8 aslında SSD'yi algılayıp bunu kendisi yapıyor ama siz yine de şunları yapın:

Bilgisayarım'a girip SSD'yi sadece seçin (içine girmeyin) ve üstten En İyi Duruma Getir'e tıklayın. Gelen pencereden yine SSD'yi seçin ve En İyi Duruma Getir'e tıklayıp onaylayın.

Bir de SSD'yi 2 parça halinde (C-D) kullanmayın, tek bölüntü olarak kullanın. Depolama alanı olarak doğrudan harddiski kullanın.

Birde bazı programları kurarken veya internet üzerinden indirilen programlar otomatik kurulum gerçekleşirken nereye kurulması gerektiği sorulmayabiliyor. Doğal olarak istenmeden ssd üzerine kurulum gerçekleşiyor. Buna nasıl çözüm bulabilirim ?

Birde masaüstünde müzik, video gibi ıvır zıvırları tutuyorum bu problem teşkil eder mi ?

Ssd'nin ömrü olduğunu ilk defa duyuyorum. Harddisk'ten ayrı tutan özelliği nedir ? Ömrünün bittiğini nasıl anlarım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ömrünün bitmesini anlayamazsın çünkü ömrü bitene kadar zaten sen kendin emekliye ayırırsın

Müzik, video gibi dosyalarını HDD'de tutup masaüstüne kısayol oluşturmanı tavsiye ederim. Zaten kısıtlı olan boş alanı depolama amaçlı kullanma. Programları zaten SSD'ye kur. İşletim sistemin, oyunların ve sürekli kullandığın programlar SSD'de olmazsa bir anlamı kalmaz.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Aklınıza geldikçe yazarsanız sevinirim. Bu arada bir sitede SSD ile alakalı bilgi buldum. İnceleyip uygulanabilirliliğini bana izah ederseniz memnun olurum.

''http://02pc.net/ssd-kullaniyorsaniz-yapmaniz-gerekenler-windows-7-8-ssd-optimizasyonu-ayarlari-resimli-anlatim-t70.html''

Burada yazan salakça önerileri sakın ciddiye almayın. Bütün cache klasörlerini taşımak nedir ya? Burada bizim yazdıklarımızı yapmanız yeterli. Fazlası işletim sistemini yavaşlatır ve kararsızlığa neden olabilir. Bu arada AHCI modu etkin değil mi? Biostan kontrol edebilirsiniz.

Bu konular hakkında hiç bir bilgim yok bios vs. beni bunlara iten tek şey yeni bir laptop almam ve onu hunharca kullanmak istemememdir. Bu mevzuyada açıklık getirirseniz sevinirim. Böylelikle siz bilginizi paylaşmış ben ve bu siteyi takip edenlerde ilminizden faydalanmış olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…