Arada bir ben de dibine kadar kullanıyorum ama bir oyun güncellemesi vb. gibi durumlarda sorun yaşamamak adına en azından 10 gb kadar boş alan bırakıyorum.
Eğer sistemin kurulu olduğu depolama birimiyse en az 25-30 gb boş bırakmak gerek.
Bu kalitesiz modellere özgü bir problem. Benim SN750'yi %95'e kadar doldurmuştum bir ara hiç hız kesmedi, SX8100 olan çöp ise %50'yi geçince bile hız kesiyor.
Bu kalitesiz modellere özgü bir problem. Benim SN750'yi %95'e kadar doldurmuştum bir ara hiç hız kesmedi, SX8100 olan çöp ise %50'yi geçince bile hız kesiyor.
SanDisk Ultra M.2 500GB NVMe 3D SSD'den 2 adet kullanıyorum Sistemimin yüklü olduğu m2 2 senede sadece %96 sağlığa düştü hemen hemen her gün bilgisayrımı 15 saat kadar çık tutmama rağmen. Gündelik işler ve tasarım işleri için kullanıyorum. Oyunların yüklü olduğu m2 ise halen %100. Sanırım güzel bir SSD tercih etmişim farkında olmadan
Nandlar için iyi değil çünkü yazma işlemi boş olan bloklara yapılacağı için bu blokların ömrü çok daha hızlı biter, o yüzden %10-20 kadar alanı boş tutmakta yarar var.