SSD garantisi nasıl işler?

ArtemiSANA

Hectopat
Ben X markasınız X model SSD'sini alsam, bu da aldıktan 1-2 sene sonra elektrik gitmesi veya sistemsel sorunlardan arızalansa ve garantiye gitse bana yeni SSD yollarlar mı? Garanti kapsamı dışına çıkan arızalar nedir?
Bir de bu SSD'lerin sağlık değeri %50'den aşağı düşerse SSD sigara gibi bitmiş demek midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Değişim yapmak müşteriler için tatmin edici, servisler için kolay bir seçenek olduğu için HDD ve SSD'lerde tamir olayına kimse yanaşmıyor. Ürünü sökmemişsen ve dışında da dikkat çeken bir hasar yoksa garanti kapsamı dışına çıkarmıyorlar kolay kolay.

Elektrik arızası gibi durumlarda ssd firmasını ilgilendirmez. Anakart ve güç kaynağı üreticisini ilgilendirir.

Hayatımda aldığım ilk SSD'yi daha kullanmaktayım sene 2021 olacak. 2016 yılında almıştım. Transcend 360S.
Aynı şekilde 2014 de laptop alırken samsung m.2 ekletmiştim. laptop bozulunca söküp pc de kullanmaya başlamıştım. Temmuz ayında sorunlar çıkarmaya başladı geçen hafta da öldü. 6738 saat kullanmışım. O yüzden merak etme sorun çıkmaz uzun ömürlü ssdler.

Samsung 850 evo kullanıyorum. 252 tb yazılmış sağlık %1 ama hala sorunsuz hata vermeden donmadan kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    106,7 KB · Görüntüleme: 160
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…