SSD GPT, HDD MBR Windows 10 Kurulumu

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Temiz bir UEFI Windows 10 kurulumu yapacağım ama şu anda SSD, MBR olarak biçimlendirilmiş ve UEFI kurulum yapılmamış daha önceden. Ben Windows 10 kurarken Rufus ile GPT şeklinde biçimlendirip o şekilde SSD ye kurulum yapacağım. Ancak sistemimde bir de HDD var ve ona da aygıt yöneticisinden baktığımda MBR gözüküyor. Eğer Windows 10 u GPT sistemiyle SSD ye kurarsam ve HDD, MBR olarak kalırsa bir sorun olur mu?

Cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
Kurulum sırasında tam hani hangi disk'e kurulsun diye soruyorya Windows,
SHIFT+F10 bas, DOS penceresi açılıcak, şu komutları yaz.
-diskpart
-list disk
select disk 0,1,2 hangi sürücün hangisi ise örnek: HDD 1 de diyelim,yada SSD 0 olarak kabul edelim.
-select disk 0
-clean
-convert gpt yada convert mbr
Sonra tekrardan disklerin GPT yada MBR olduğunu görmen için list disk yazabilirsin, DOS'dan çıkmak için,
-exit
-exit diyerek tekrar hangi disk'e kurulum yapıcaksan seçme ekranına gelebilirsin.
Ayrıca diğer HDD'nin MBR kalması sorun olmaz.

Son düzenleme:

Peki bunu DOS tan komutla yapmak şart mı?
SSD nin tüm bölümlerini silip, sıfırdan biçimlendirsem kurulum esnasında aynı işlevi görmez mi? Zaten Rufus kullanarak GPT şeklinde kurulum yapacağım.

@MF
@Recep Baltaş
Mikail bey, Recep abi,
Rufus ile UEFI bilgisayarlar için GPT düzeni seçerek USB ISO su oluşturduktan sonra, Windows kurulum ekranından direk kurulum yaparsam otomatikman MBR GPT ye dönüşmüş olur mu? Yoksa DOS ekranından convert GPT yi mi seçmek gerekir. SSD nin şu anki hali MBR dir. Lütfen yardımcı olur musun?

Son düzenleme:
Tamam işte. Arkadaşın verdiği DOS komutu ile çevirip formatı atın.

Rufus ile iso dosyasını GPT olarak biçimlendirdiğimizde windows otomatikman tanıyor zaten, DOS tan komut değiştirmeye gerek yok diye biliyorum.

Buyrun

MBR Diski GPT'ye Çevirmek | Technopat Sosyal

Bu linkten konuşmalara bakabilirsiniz.

@LQCKDQWN

Eğer kurulum yapacağımız SSD deki tüm bölüntüleri sildiğimiz ve aynı zamanda anakartımız UEFI modda ve ISO medyasını da UEFI bilgisayarlar için GPT düzeni olarak hazırladığımız takdirde, Windows otomatik olarak GPT kurulum yapacaktır. Yani DOS komut satırıyla uğraşmaya gerek yoktur.

Kardeş hangi yöntemle yapıcağın sana kalmış, SSD'yi yada HDD'yi GPT formatına ben bu şekilde çeviriyorum.
İlk yazdığım cevapta'da zaten herşey açık.

Arkadaşlat yukardaki format değiştirme işlemini okudum ama benim sorunum hala çözülmedi ssd (ocz trion 120 gb) hdd nin yuvasına taktım hdd yi optik disk kısmına taktım. Sonrasında hdd deki windows dan dos formatında "convert gpt" yaptım ama disk değiştirilemez diye uyarı veriyor.
Ayrıca disk boot secure açtım.
Rufusdan gpt uyumlu windows 10 iso dosyası ntfs formatında kurdum ama hala olmuyor ssd nin formatını nasıl değiştiricem nerde yanlış yapıyorum , ne yapmalıyım.

Adam adam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…