SSD + GTX 1070 Ti vs GTX 1080

Alp Karayazı

Hectopat
Daha fazla  
Technopat ailesi sizlere bir sorum var, bildiğiniz gibi yeni çıkan GTX 1070 mi yoksa GTX 1080 mi tercih etmeliyim arada kalmış durumdayım. 4K çözünürlükte açık dünya oyununu oynamak isteklerim arasında misal olarak Witcher. Soracağım soru şu SSD + GTX 1070 Ti mi almalıyım? Yoksa sadece GTX 1080 mi almalıyım? Genelikle Single Player oynamayı düşünüyorum fakat genede SSD için para ayırmama değer mi ? Başka tavsiyesi olan varsa ve belirtirse sevinirim. Herkese iyi günler, iyi oyunlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle yüksek bütçeli bir sisteme SSD takılmadan olmaz ancak 1070 Tİ 2K için tasarlanmış bir kart yani 2K öneririm. İsterseniz 4K’da 35 FPS civarı orta-yüksek ayarlar arasında oynayabilirsiniz.

GTX 1070 Ti da, GTX 1080 de sana 4K çözünürlükte üst düzey oyunlarda çok çok akıcı bir oyun deneyimi sunmaz. 2K çözünürlükte GTX 1070 Ti kullanmak daha mantıklı olur. Güzel bir piyasa araştırmasıyla uygun fiyata GTX 1080 alıp üstüne SSD ekleyebilirsen çok çok daha iyi olur. Bazı oyunlar dışında 4K çözünürlükte memnun olursun diye düşünüyorum. Optimizasyon sıkıntılı bazı oyunlar olabiliyor, bu oyunlarda birkaç ayar kısman gerekebilir.

Niyetiniz 4K ise GTX 1080'e yönelin. SSD için belki diğer parçalardan bir miktar kısılabilir. Ama öyle bir imkan yoksa da bir süre sonra eklenebilir. GTX 1080 bile 4K için tam anlamıyla yeterli değilken 1070 Ti zayıf kalır bu işler için. Orta ayarlarda oynarım diyorsanız olabilir ama bu kartları alıp ayarları ortaya çekmekte bana göre çok mantıklı değil.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı