Merhabalar, SSD almayı düşünüyorum lakin pek bir bilgim olduğu söylenemez. PC donanımlarını öğrenip sistemime yükseltme yapıp parçalarını kendim taktım.
Lakin almayı düşündüğüm Sandisk 240GB SSD için içine koymamız için kızak var, bunu almak şart mı? Almazsak kötü sonuçlar vb. doğurabilir mi? PTT AVM'den alsam bu diski bir sorun olur mu? 15-20TL ucuz, onla da Sata kablosu alırım diye düşündüm.
Herhangi bir kite ihtiyacınız olacağını sanmıyorum. SSD yi takacaginiz yer konusunda yaratıcı olmanız yetecektir. Casper kasa deyince yeterince spesifik olmasa da eski kasalardan olduğunu düşünüyorum.
Herhangi bir kite ihtiyacınız olacağını sanmıyorum. SSD yi takacaginiz yer konusunda yaratıcı olmanız yetecektir. Casper kasa deyince yeterince spesifik olmasa da eski kasalardan olduğunu düşünüyorum.
Bir kaç düşündüğüm yer var sabitleyebilecegim sanırım, bu arada bu sandisk 240GB SSD modeli'nde vida gelmiyor değil mi ve vidalamak için boşluk var mıdır bilginiz var mı?
Yani daha garanti olur, daha düzenli olur vs. Sabitlenmesi daha iyidir tabii ama şart değildir diye biliyorum. Mesela benim kasada yeri vardı sabitledim. Ama yeri olmasaydı da kızak falan aramazdım muhtemelen, kasada müsait bir yere konumlandırırdım.
Kasaniz tahmin ettiğim kasalardan, yani kapalı kasa ve içerisinin düzeni çok da önem arz etmeyenlerdense SSD yi kablolarını taktıktan sonra HDD yuvalarından birine koyabilirsiniz. Sabitlemek önemli olmayacaktır.
Kasaniz tahmin ettiğim kasalardan, yani kapalı kasa ve içerisinin düzeni çok da önem arz etmeyenlerdense SSD yi kablolarını taktıktan sonra HDD yuvalarından birine koyabilirsiniz. Sabitlemek önemli olmayacaktır.
İşte birisi dıştan görüntüsü kasanın biride HDD'nin yanlarındaki bölümler olur diye düşünüyorum bende de bu SSD için farklı vida yok değil mi evdeki herhangi bir vida sabitler mi? ve bu sandiskin SSD'sinde vida giriş yerleri var mı bilginiz varmıdır?