SSD ile Bilgisayar Açılış Hızı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
İstanbul
Daha fazla  
SSD'lerin ne kadar hızlı olduğunu neredeyse açtığım her konuda bir öneri şeklinde alıyorum ve artık cidden kullanmak istiyorum ama inanılmaz pahalılar. Merak ettiğim şu gerçekten çok mu fark ediyor? Mesela benim 200 GB bir hard diskim olduğu için ve sadece 5 GB lık yer kaldığı için bilgisayarım bileşenleri gayet iyi olmasına rağmen yavaşlık hissediyorum. Masaüstümün gelişi simgelerin orjinal resimlerinin gelmesi vb şeyler HDD kaynaklı bir şey midir? Hard diskimin epey eski ve yavaş olduğunu söylemiştim daha öncelerde, en azından 1 TB sata 3 bir hard diske geçsem gelişme yaşar mıyım? Bir de sistem dosyalarını yükleyip yanında da bir 40-50 GB yer kalacak boyutta fiyatı olabilecek en uygun SSD önerileriniz var mı?

Sata 3'te olsa ssd hızına varamaz. Recep abi'nin dediği gibi hdd'de kalın bir cd dönüyor ancak ssd de direk usb gibi bağlanıyor. Tabiki çok fark olur ssd alırsan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende MSI GT680-SSD var ve Windows 7'nin masaüstüne gelip arka planda çalışacak olan programların hazır hale gelmesi saniyeler alıyor. Windows'un açılması ayrı bir çiledir ama arka plandaki uygulamaların yüklemesi beklemek, sistemin açılışı kadar süre alır. SSD'de, açılıştaki Windows logosunun dört parçası bir araya geldikten sonra sistem masaüstüne geçiyor ve akabinde üç saniye içerisinde bütün arka plan uygulamaları sistem tepsisindeki yerini alıyor.

SSD, dosyalara erişim konusunda sabit disklerden 140 kat daha hızlı. Sabit disk bir dosyaya 12 milisaniyede erişirken SSD'de bu süre 0.1 milisaniye.

Sabit disk bir dosyaya erişmek istediğinde okuma yazma kafası, dönen plaka üzerindeki veriye ulaşmak zorundadır. Ama SSD'de bu elektronik olarak gerçekleşir. Nasıl ki odaya girince şalteri açar açmaz ışık yanar, SSD'de aynen bu şekildedir. Verilere elektronik olarak, şimşek hızında erişilir.

Bu video sana fikir verecektir:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…