SSD ile HDD birleştirilirse hız ne kadar düşer?

500 GB M.2 SSD ve 500 GB eski ve yavaş bir HDD'ye sahibim. Oynadığım oyunlar genel olarak yüksek boyutlu oyunlar. Sadece Forza Horizon 5, Red Dead Redemption 2 ve GTA V'yi sayarsak direkt olarak SSD'deki yer bitiyor ve başka oyun yükleyemiyorum. Sistemi formatlamadan önce oyunların bir kısmını HDD'ye bir kısmını SSD'ye yüklüyordum, hangi oyunu oynayacaksam SSD'ye atıp oynuyordum ancak artık hem sıkıldım hem de böyle böyle yapa yapa SSD'nin sağlığı 4 ayda 91'lere düştü. SSD ile HDD'yi birleştirirsem okuma yazma hızım kaç olur? Yapmaya değer mi? Oyunlarda sıkıntı çıkarır mı?

Bu çok sağlıklı işlem olmaz gibi. SSD markanız nedir? Sağlığı çok hızlı azalmış.

Birleştirme derken cidden? Ne yapacaksınız üst üste bantlayacak mısınız? İki farklı diski birkelştirmek gibi (raid yapmadığınız sürece) bir durum olmaz. İki farklı böyle disk de zaten raid ile sağlıklı çalışmaz.

Bu çok sağlıklı işlem olmaz gibi. SSD markanız nedir? Sağlığı çok hızlı azalmış.

Kioxia hocam. Evet aşırı hızlı azaldı, sağlıklı işlem olmaz derken çok mu yavaşlar sistem?

Birleştirme derken?

Evet, ikisini üst üste bantlayacağım (!). Hocam tabii ki de RAID yapacağım, başka türlü birleştirme yolu var da ben mi bilmiyorum? Birleştirme deyince aklınıza RAID dışında başka bir şey nasıl gelebiliyor onu anlamadım. Sağlıklı çalışmaz derken hızı mı çok fazla düşer yoksa başka bir durum mu olur?

Kioxia hocam. Evet aşırı hızlı azaldı, sağlıklı işlem olmaz derken çok mu yavaşlar sistem?
Kioxia'nın kronik sorunlu diskleri olduğu söyleniyor modelini de söyler misiniz? İlk kez duyduğum bir işlem fakat birbirinden tamamen bağımsız 2 diski birleştirmenin pek mantıklı olabileceği aklıma yatmadı onun için söylemiştim.

Kioxia Exceria hocam. Tekrar bakayım dedim ve %89'a düşmüş. İnanılır gibi değil gerçekten

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    5,9 KB · Görüntüleme: 38
Hem hızı düşer hem de bu durumda Raid 0 yapıp dosyaların bir parçasını mekanik diske bir diğer parçasını ssdye atacağınıza erişim sorunu da oluyor. Ssd de ki veri hemen gelirken mekanik disk bekletiyor bu hata almanıza işlemin gerçekleşmemesine neden oluyor. Bazı yazılımlar zaten birinin ssdsi diğerinin hdd olduğunu görünce izin bile vermiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…