SSD ile HDD nasıl birlikte çalışabilir?

W4rlock

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı:ASUS TUF RTX 4080 16GB OC

İŞLEMCİ:AMD RYZEN 7 7700X

RAM: 32GB (2x16)

ANAKART:ASUS PRIME X670E-PRO WI-FI soket AM5 6400MHz DDR5

SSD:MSI 1TB SPATIUM M390 NVMe M.2 SSD

GÜÇ KAYNAĞI:FSP Hydro PTM PRO HPT2-1200M 1200W 80+ platinium 120mm
Arkadaşlar öncelikle bende MSI Spatium M390 NVMe M.2 1TB SSD var. Herhangi bir HDD'ye sahip değilim ancak günümüzde oyunlar vs. ne kadar büyük alanlar kapladığını biliyoruz bu yüzden bir HDD almak istiyorum. Neleri HDD'ye kurup neleri SSD'ye kurmam gerektiği hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar öncelikle bende MSI Spatium M390 NVMe M.2 1TB SSD var. Herhangi bir HDD'ye sahip değilim ancak günümüzde oyunlar vs. ne kadar büyük alanlar kapladığını biliyoruz bu yüzden bir HDD almak istiyorum. Neleri HDD'ye kurup neleri SSD'ye kurmam gerektiği hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Oyunlarını, resimlerini, dosyalarını HDD'ye atabilirsin. Programlarını vs SSD'ye kurarsın.

Oyunlar HDD'ye fotoğraflar vs. HDD'ye diğerleri SSD'ye.

Oyunlarını, resimlerini, dosyalarını HDD'ye atabilirsin. Programlarını vs SSD'ye kurarsın.

Ama oyunları SSD'ye kurmak daha mantıklı değil mi çünkü SSD'ler bekleme süresini minimuma indiriyor oyunları HDD'ye kurarsam bekleme süreleri HDD'ye göre olmaz mı?

Ben program ve oyunları ssd'ye kuruyordum. Fotoğraf, video gibi yedekleyeceğim öğeleri HDD'ye yüklüyordum.

Sata3 de olsa hdd ssd gibi performas vermediği için yakın zamanda hdd yerine ssd aldım. Sıfırdan işletim sistemini yeniledim. Birinci ssd'de sadece programlar yüklü. Oyunları da ikinci ssd'ye yükledim. Özellikle büyük boyutlu oyunların hdd'e olması erişim için dezavantaj, ssd'e olması kapladığı yer olarak dezavantaj.

Hem eskisine göre daha hızlı erişim oldu hemde sistemin kurulu olduğu ssd'yi rahatlatmış oldum. Boş yer ihtiyacınız varsa 2000 tl gibi bir bütçe ayırabilirseniz tavsiyem samsung, wd gibi 1 tb'lık ssd takviyesi yapmaktır. Bilindik marka yeni 1 tb'lık hdd ise 700-800 tl arası bulunabilir.

Ama oyunları SSD'ye kurmak daha mantıklı değil mi çünkü SSD'ler bekleme süresini minimuma indiriyor oyunları HDD'ye kurarsam bekleme süreleri HDD'ye göre olmaz mı?
Evet oyunları SSDye kurmadığın sürece açılış süresi dışı sana hiç bir şey kazandırmaz SSD.
Oyunların yettiği kadarı SSDye, hafif oyunlar HDDye, fotoğraf bilmemne çer çöp HDDye, programlar yine SSDye.
Windows da SSD üzerine kurulacak yoksa gram anlamı kalmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı