SSD ile ReadyBoost yapmak işe yarar mı?

CR1XUS

Hectopat
Merhaba,
Intel Atom işlemcili 2 GB RAM'li Windows 7 yüklü bir HP minibookum var. Bu minibooku sadece PDF düzenleme için kullancağım fakat çok yavaş. ReadyBoost ile desteklemeye çalıştım fakat hiçbir işe yaramadı. Harici bir SSD ile ReadyBoost yapsam fark olur mu? Harici bir M.2 düşünüyordum fakat USB çıkışları 2.0 bu yüzden SATA tercih etmeyi düşünüyorum. Tabii bunlar kafamda kurduğum senaryolar sonuç olarak bu bilgisayarı işimi halledecek hale getirebilir miyim, bunun için tavsiye istiyorum.

Trim özelliği açık mı? Sanırım W7'de de kendiliğinden aktif oluyormuş ama disk modelini belirtebilirsin ve sağlığına bakabilirsin. Core 2 duo bile günlük kullanım için kötü durumda atom çok zorlanır. Crackli windows sakın kullanma o da yavaşlatır.

Açık, Görev Yöneticisi'nden kullanımlara baktığımda sadece RAM'in yetersiz olduğunu görüyorum, YouTube'da video izlerken bile kasıyor. Windows orijinal 7 starter.

Bende de N2600 ve C60 olmak üzere iki Acer minibook var, en azından tek çekirdekli Atom işlemciler kadar tıkanmıyorlar. Daha öncesinde de N270'li Minibook'a SSD takıp kullanmıştım bir süre ama işlemci yetmiyor, yetmiyor... RAM ve SSD iyileştirmesi fayfa etmedi pek ama yine de fark ettirmişti biraz. Ondan pek hayır gelmez hocam, ya daha iyisine bakacaksınız ya da öyle kullanacaksınız.

480p video açabiliyor mu?

Açıyor fakat 720P'ye oranla daha az kasıyor benim amacım PC hem ufak hem de eski görünümlü değil bu yüzden sağda solda açıp PDF, world düzenlemek fakat yeterli olmuyor görünüşe bakılırsada yeni bilgisayar almaktan başka çare yok gibi güncel laptopum fazla büyük maalesef.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı