SSD ile SSM farkı nedir?

Frostbytetr

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ben bilgisayar toplıycam yurtdışından ve ordaki abi bana ssd alacağına ssm al 5-6 kat daha hızlı dedi pek bi bilgim yok yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bildiğim SSM dediğin Savunma Sanayi Müsteşarlığı:)

Şaka bir yana SSM'ler SSD'lerin belleğe benzeyen Mini mSata olanlarına deniyor.

Sanırım Mini mSata olacaklar diye kaide yok ama piyasadakilerin hepsi Mini mSata.

Merhaba ben bilgisayar toplıycam yurtdışından ve ordaki abi bana ssd alacağına ssm al 5-6 kat daha hızlı dedi pek bi bilgim yok yardım eder misiniz?
Merhaba.
Ne demek istediginizi anladim ben. Samsungun sm951 serisi nvme diskleri mevcut. Bu disklerin guncel versiyonu samsung 950 pro'dur. Size onerilen disk, normal ssd den 5 kat daha hizli oldugu dogrudur. Eger alabiliyorsaniz bu tarz disklerden almaniz isabet olur.

Merhaba.
Ne demek istediginizi anladim ben. Samsungun sm951 serisi nvme diskleri mevcut. Bu disklerin guncel versiyonu samsung 950 pro'dur. Size onerilen disk, normal ssd den 5 kat daha hizli oldugu dogrudur. Eger alabiliyorsaniz bu tarz disklerden almaniz isabet olur.
Bahsettikleriniz M.2/PCI-Express'ten takılan diskler mi oluyor?

Merhaba.

Bana da bu tür bir SSD almam şiddetle önerilmişti, anakart M2 slotundan takılanlardan.

Bahsettikleriniz M.2/PCI-Express'ten takılan diskler mi oluyor?
Evet aynen onlar oluyor. Fakat sunuda belitmekte fayda goruyorum, bu disklerin uzerlerinde yazan hızlar sizleri cok seyler beklemeye yoneltmesin. Mesela ssd ile bir makina 30 saniyede acılıyorsa, bu diski taktıgınız zaman 30/5=6 saniye acılmasını beklemeyin. Orada soylenen hızlar, ancak karsısında o hızdaki diske sıralı okuma yazma yaparken goreceginiz hızlardır (iso yada zip dosyaları gibi).

Evet aynen onlar oluyor. Fakat sunuda belitmekte fayda goruyorum, bu disklerin uzerlerinde yazan hızlar sizleri cok seyler beklemeye yoneltmesin. Mesela ssd ile bir makina 30 saniyede acılıyorsa, bu diski taktıgınız zaman 30/5=6 saniye acılmasını beklemeyin. Orada soylenen hızlar, ancak karsısında o hızdaki diske sıralı okuma yazma yaparken goreceginiz hızlardır (iso yada zip dosyaları gibi).
Yani profesyonel kullanım değilde, normal ev kullanıcısı ve oyuncular için fiyat farkına göre çokta gerekli olmayan ürünler.

Yani profesyonel kullanım değilde, normal ev kullanıcısı ve oyuncular için fiyat farkına göre çokta gerekli olmayan ürünler.
Evet oylede denilebilir. Normal ev kullacilarinin bu tarz urunlerden ziyade ssd kapasitelerini arttirmalari bana daha mantikli geliyor. Eger 950 pro'nun 512 gb olani 1250 lira ise ayni paraya 850 evo 1 tb almak daha mantikli.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı