SSD Klonlama İşleminden Sonra Harddisk Ne Olacak?

Ball So Hard

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Lenovo IdeaPad 3 İşlemci: Intel Core i5-10210U Harici Ekran Kartı: NVIDIA GeForce MX130 Sistem: Windows 11 Home 22H2
Meslek
Freelancer
Recep Baltaş'ın daha önce önerdiği AOMEI Backupper Standard isimli programı indirdim. CD-ROM yerine SSD takarak disk klonlama yaptığım da, Hard Disk alanında halen var olan Windows, oyunlar ve dosyalar kalacak sanırım. C ve D olmak üzere 2 adet diskim var. Şimdi klonlama yaptıktan sonra Hard Disk ne olacak? Bilgisayarın birincil diski SSD olarak tanımasını nasıl sağlayacağım? Bu konuları anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün ben de SSD klonladım. Her şeyi kopyaladığı için hiçbir yabancılık çekilmiyor sistemde. SSD'yi BIOS üzerinden birincil boot aygıtı olarak seçtim. HDD'nin C ve D bölümü depo gibi atıl durumdaydı. SSD'ye bütün verilerin aktarıldığını görünce, HDD'nin C bölümünü silip, D bölümü ile birleştirdim. Şu anda 480 GB'lik "SSD" C diskim ve 2 TB'lik "HDD" D diskim var.

Şöyle bir Boot ekranım var. Buradan CD-ROM yerine taktığım SSD'yi birincil olarak ayarlama ihtimalim var mıdır? Boot bölümünde Windows Boot Manager yazıyor.

Klonlama işleminden sonra SSD'yi C ve HDD'yi D olarak ayarlaması zor değil sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…