SSD klonlama sonrası boot etmeme sorunu

sad235

Hectopat
Geçen günlerde SSD aldım. HDD'yi SSD'ye klonladım, her şey başarılıydı. Sonra BIOS'u açtım boot sırasını değiştirdim ama bilgisayar açılmadı. Tekrar BIOS açıldı yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya yanlış klonladınız ya da boot sırasında diski ilk sıraya aldınız. UEFI sistemlerde diski değil Windows Boot Manager girdisini ilk sıraya alacaksınız.

Rehberimizi izleyebilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam UEFİ diye bir şey yok (UEFİ windwos kurmustum) Ana kartım ASUS H110M-K
Hocam UEFİ diye bir şey yok (UEFİ windwos kurmustum) Ana kartım ASUS H110M-K
ASUS H110M-K değil ASUS H110M-D imiş

Son düzenleme:
Hocam ben de bugün bilgisayarımda disk değişimi yaptım. Acronis WD Edition'la oluşturduğum bootable USB'den bilgisayarı açıp varsayılan seçenekleri kullanarak eski diski yenisine birebir klonladım. İki disk de aynı kapasitede idi. Bu yüzden partitionlarla oynamadan aynen klon yaptım.

Eski diski söküp bilgisayarı açtığımda sistem başlangıç onarmaya düştü. Biraz bekledikten sonra başlangıç onarma sorunu bulamadı gibisinden bir şey yazdı öyle kaldı. Bu neden olur?
Diskpart, fixboot, bcdedit ne kadar komut varsa denedim fayda etmedi. Ben de çaresiz bilgisayarı sıfırla diyerek temiz Windows yüklemesi yaptım. Ancak öyle açıldı. Tüm programlar da uçtu haliyle.
İnternette bununla ilgili kesin bir çözüm de yok, bulamadım.

@Recep Baltaş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…