SSD kurulumu sonrası format gerekir mi?

Makaleler
1
Selamlar, yeni bir Samsung 860 Evo SSD siparişi verdim geçen gün, bir iki güne elime ulaşmış olacak, Samsung Data Migration programını kullanarak şu anki işletim sisteminin bulunduğu diski SSD'ye klonlayacağım, bu işlemden sonra bilgisayarımı SSD üzerinden başlatıp kullanabilecek miyim? Sanırım BIOS'tan Boot falan ayarlamam gerekecek ama bilgim yok bu konularda, klonlama yaptıktan sonra işletim sistemini SSD üzerinden kullanmak için ne yapmam gerek format atmadan?

Klonlama işleminden sonra bilgisayarımı normal haliyle kullanabilecek miyim yoksa herhangi bir değişiklik olacak mı? Örneğin oyun kayıt dosyaları vesaire kaybolabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer klonlama işlemi düzgün yapılırsa bir problem olmaz. SSD'yi taktıktan sonra direkt olarak sistem SSD den başlatılır, başlamazsa boot menüsünden SSD'yi seçebilirsin. Youtube'da birçok video var.
Peki eski diskimdeki işletim sistemini silmek için eski diski formatlamam mı gerekir? Teknik olarak aynı dosyalar elimde olacak, bu diskin içinde ne var ne yok silsem sorun olmaz değil mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı