SSD kutuda bekletilirse ömrü kısalır mı?

adagezer

Centipat
Daha fazla  
İyi sosyaller herkese,
Uzun süredir zaman ve para ayıramadığım kasamı sonunda güncelleyip SSD'ye geçtim, boşuna beklemişim, bana kaybolan yıllarımı geri verin.SSD ile ilgili araştırmalarım bilgi edinmek amacı ile devam ettikçe yeni yeni sorular oluşuyor; uzun ömür mü yüksek kapasite mi? DRAM var mı? Konrolcüsü nedir? Gibi gibi. Tam karar verirsiniz kontrolcüsünün önerilmediği bir model olduğunu anlarsınız, bir şüphe düşmez mi, düşer. Gerçi piyasadaki bilindik, tercih edilebilecek markaların birçoğunda da forumlarda önerilmeyen kontrolcüler var. Her bakımdan üstün olan bir modeli almak da tabii ki paraya bakıyor. Şimdi sorum şu; her ne kadar SSD'ler HDD'lerden daha uzun ömür vaat etseler de forumlardaki tartışmalarda SSD'lerin HDD'ler kadar (kullanıma bağlı olmakla birlikte) dayanamayacaklarını çıkarsıyorum. An itibari ile bütçem var, 3-4 sene sonra yeni kullanmaya başladığım SATA SSD ömrü bitecekmiş gibi düşünüp, Samsung EVO gibi güzel bir SSD alıp kenara koysam, dolapta beklese ne kadar mantıklı olur? Ekonomik olarak tabii ki iyi bir hareket olacak ama teknik olarak birkaç sene sonra kutuyu açtığımda sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır çok çok daha uzun ömürlüdür. Orta-üst kalitede bir SSD'nin günlük kullanıcı için ömrü 100 yıl ve üzerindedir teoride.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…