SSD mi işlemci soğutucu mu RAM mi?

Daha fazla  
Arkadaşlar SSD'im arıza vermişti. Garantiye yolladım. Yenisi gelecek. Yaklaşık 2 aydır HDD kullanıyorum ve ne yalan söyleyeyim alıştım. Şöyle bir düşüncem var: Acaba SSD gelince satıp 2 yıldır termal macunu değişmemiş ve oyunlarda artık 80 dereceyi bulan stok fanlı işlemcimin soğutucusunu mu değiştirsem yoksa 8 GB RAM'i 16 GB mı yapsam? Benim içimden geçen işlemci soğutucusunu değiştirmek. Çünkü sadece 3 oyun oynuyorum PUBG, CS:GO ve GTA5. bu oyunlar da 8 GB RAM ile sıkıntısız oynanıyor. Ee zaten SSD olmamasına da alıştım. En mantıklısı işlemci soğutucu almak gibime geliyor. Sizin fikirleriniz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben işlemci soğutucuyu tercih ederdim.

Ben de öyle düşünüyorum.

SSD'nin FPS veya oyun içindeki kasmalara yararı olmaz sadece oyunun açılma hızı, bilgisayar açılma hızı vs. gibi şeylere katkısı olur onun yüzünden işlemci soğutucu derim.

Biliyorum. Zaten SSD 120 GB. İçine oyun yüklemem.

SSD satarsanız Win 10 kullanırken çok sıkıntı yaşarsanız.
Çok oyun oynuyorsanız ekran kartına yatırım yapın bence.
İşlemci sorununu yine kasa içi fanlar ve temizlik ve termal macun ile halledersiniz bence.

Hocam ekran kartım GTX 1060 6 GB. Çok şükür yetiyor bana ki zaten ağırlıklı olarak CS oynuyorum. Soğutma kısmında kasada 5 fan var ve hava akışı iyi.

Tercihim kesinlikle SSD'yi satmamak olurdu.

Hocam haklısınız bilgisayarım SSD ile 10 saniyede açılıyordu, HDD ile 30 saniyede açılıyor fakat dediğim gibi alıştım ben bu duruma. Artık bilgisayarın hızlı açılmasından ziyade oyunda performans istiyorum. Stok fan ile oynarken 1 saat falan 75 derecelerde takılıyor fakat daha sonrasında 80 derecelere çıkıyor ve büyük bir uğultu oluyor.

HDD ile 30 saniyede açılıyorsa muhtemelen RPM'i yüksek bir HDD'dir.
Benim 5400 RPM HDD'li sistemim 1 dakikaya yaklaşık bir sürede açılıyordu.
Bir de Rust, GTA 5 gibi oyunlar çok sıkıntı oluyor SSD'siz.
Bence SSD satmayın.
Hocam 7200 RPM ve şöyle bir durum var; SSD zaten 120 GB. Satmazsam içine sadece Windows ve CS kurarım. GTA, PUBG kurma şansım yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı