SSD mi RAM mi?

DatPax

Centipat
Şimdi bu 2 bileşen arasındaki fark tam olarak ne? Rust, Squad gibi büyük haritalı oyunları oynuyorum hangisini almam daha mantıklı olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD PC'nin hızlanmasını ve bazı oyunların daha hızlı açılmasını sağlar RAM hakkında bir fikrim yok. Ve ben HOI SSD'siz oynuyordum SSD takınca 2 3 kat hızlandı daha rahat.

RAM miktarınız yetersiz ise o önemli sizin durumunuzda. Rust RAM isteyen bir oyundur. RAM oyun performansına etki ederken SSD performansı pek etkilemez. SSD'nin artısı yükleme ekranlarını kısaltmasıdır yani çabuk yükleme sağlar. RAM ise oyun performansını etkileyecektir. Ancak Windows 10 popülaritesi ve bulunduğumuz yıl göz önünde bulundurularak yapılacak bir yorum da SSD'nin şart olduğudur.

RAM, en hızlı geciçi depolama birimidir. Bilgisayarın açılışından itibaren çalıştırılan yazılımlar RAM'e alınır. İşlemci RAM'e çok hızlı bir biçimde erişebildiği için yazılımlar içinde yaptığınız işlemler hızlı bir biçimde çalışır.

SSD ise kalıcı ama daha yavaş bir depolama birimidir. Eğer bilgisayarınızda bir SSD yoksa, sabit disk kullanıyorsanız ilk olarak SSD almanızı önerebilirim. Zira bilgisayarınızda 8, 16 GB RAM varsa bu, günümüz uygulamaları için yeterlidir. Oyunlar için 16 GB tavsiye ediyoruz.

Kaç GB RAM'in var senin?

8 GB.
Donanımınızı yazar mısınız? Tekrardan "ne var" diye soramayacağımız şekilde.

i53470 3.20GHz.
1050 Ti 4 GB OC.
Foxconn 2abf anakart.
8 GB RAM.

i53470 3.20GHz.
1050 Ti 4 GB OC.
Foxconn 2abf anakart.
8 GB RAM.

i53470 3.20GHz.
1050 Ti 4 GB OC.
Foxconn 2abf anakart.
8 GB RAM.

8 GB.

i53470 3.20GHz.
1050 Ti 4 GB OC.
Foxconn 2abf anakart.
8 GB RAM.

i53470 3.20GHz.
1050 Ti 4 GB OC.
Foxconn 2abf anakart.
8 GB RAM.

i53470 3.20GHz.
1050 Ti 4 GB OC.
Foxconn 2abf anakart.
8 GB RAM.

8 GB Rust İçin Yeterlidir ama alt Tab'da yavaş hareket edebilirsiniz SSD yoksa RAM'ini yükselt 12 veya 16'ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…