SSD mi, Yoksa Donanımı Artırma mı?

Dostum bir an önce SSD'ye terfi etmelisin. Tavsiye ediyorum.

1050 Tİ ile oyunları 1080P çözünürlükte oynayacağınızı düşünürsek 8 GB bellek çoğunlukla yeterli olacaktır.

Anakart da zaten doğrudan performansı etkileyecek bir bileşen olmadığından benim tavsiyem kesinlikle SSD.

Bazı arkadaşlar çok fazla abartıyor fakat HDD ve SSD arasındaki fark gerçekten de az değil. Kullandığım HDD 250-300 Mb/sn civarında hız sunmasına rağmen SSD ile arasında gerçekten büyük farklar var.

Olay sadece okuma ve yazma hızından ibaret değil. SSD'nin erişim süresi HDD'e göre çok daha düşük olduğundan aynı okuma yazma hızında çalışan bir SSD bile daha hızlı bir sistemin önünü açacaktır.

850 evo 250 GB kullanıyorum ve tavsiye ederim. Eğer arada bir çok yüksek hızlara ihtiyacınız olduğunda "Samsung Magician" adlı yazılım ile "RAPID" moda aldığınızda hız birden 2.5 GB'sn üzerine çıkıyor.
Kendi yaptığım testte 2.8 GB çıkmıştı

Ben dosya kopyalama ve yazma hızlarında RAPID mod açmak istiyorum fakat sistemdeki diğer SSD ve HDD'ler o hıza yetişemediği için bir anlamı kalmıyor

Tabi RAPID mod ciddi bir hızlanma sağlasa da biraz riskli. Dosyaları aktarmak için belleklerle işbirliği yaptığından veriler RAM üzerinden geçerken elektrik kesintisi olursa veri kaybı riski çok yüksek.
Eğer gerçekten büyük ihtiyaç değilse veya kesintisiz güç kaynağınız yoksa pek tavsiye edilmez.

Eğer SSD alacaksanız ve seçiminiz 850 EVO olacak ise her türlü soru sorabilirsiniz. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Arkadaşlar H110 chipsetli anakart'ı övüyorsunuz yapmayın allah aşkına, çok düşük bir anakart ben olsam anakart alırdım.Anakart bir sistemin en önemli parçasıdır, her şey anakartın üstüne kurulduğu için pahalı alınması gereken şey anakarttır.Bir sistemin en zor değiştirilen parçası anakarttır çünkü modifikasyona açık bir parça değil. B150-B250 chipsetli bir anakarta geçmesiniz tavsiye ederim diğer parçalar zaten zamanla alınır. Yerinizde olsam önce anakart sonra işlemci sonra RAM en sonra SSD alırım. Oyun odaklı bir insansanız SSD en son alınmalıdır. SSD, FPS arttırmaz.

Asrock B150M Pro4/Hyper Intel B150 2133MHz DDR4 Soket 1151 mATX Anakart (ASRB150M-PRO4H) (Kaby Lake BIOS Yüklü) - Anakart - Bilgisayar Bileşenleri

Elde anakart varken mevcut parçalarla performansına neredeyse hiç bir artısı olmayacak olan o anakartı niye şimdi alsın? Hem son 200 seri anakartlar varken 100 serisi önermekte bir garip.

Elde anakart varken mevcut parçalarla performansına neredeyse hiç bir artısı olmayacak olan o anakartı niye şimdi alsın? Hem son 200 seri anakartlar varken 100 serisi önermekte bir garip.

Bütçesine göre öneriyorum arkadaşım, yoksa tabi ki daha üstün anakartlar var.

Anakart sorun yaşamadıkça en son değişecek parça olur. BIOS güncellersen 2 yıl sonra ikinci el hesaplı i7 7700 bile takarsın.

H110 anakarta 2 sene sonra i7 7700 gibi bir işlemciyi taktırmak bence daha garip

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…