1050 Tİ ile oyunları 1080P çözünürlükte oynayacağınızı düşünürsek 8 GB bellek çoğunlukla yeterli olacaktır.
Anakart da zaten doğrudan performansı etkileyecek bir bileşen olmadığından benim tavsiyem kesinlikle SSD.
Bazı arkadaşlar çok fazla abartıyor fakat HDD ve SSD arasındaki fark gerçekten de az değil. Kullandığım HDD 250-300 Mb/sn civarında hız sunmasına rağmen SSD ile arasında gerçekten büyük farklar var.
Olay sadece okuma ve yazma hızından ibaret değil. SSD'nin erişim süresi HDD'e göre çok daha düşük olduğundan aynı okuma yazma hızında çalışan bir SSD bile daha hızlı bir sistemin önünü açacaktır.
850 evo 250 GB kullanıyorum ve tavsiye ederim. Eğer arada bir çok yüksek hızlara ihtiyacınız olduğunda "Samsung Magician" adlı yazılım ile "RAPID" moda aldığınızda hız birden 2.5 GB'sn üzerine çıkıyor.
Kendi yaptığım testte 2.8 GB çıkmıştı
Ben dosya kopyalama ve yazma hızlarında RAPID mod açmak istiyorum fakat sistemdeki diğer SSD ve HDD'ler o hıza yetişemediği için bir anlamı kalmıyor
Tabi RAPID mod ciddi bir hızlanma sağlasa da biraz riskli. Dosyaları aktarmak için belleklerle işbirliği yaptığından veriler RAM üzerinden geçerken elektrik kesintisi olursa veri kaybı riski çok yüksek.
Eğer gerçekten büyük ihtiyaç değilse veya kesintisiz güç kaynağınız yoksa pek tavsiye edilmez.
Eğer SSD alacaksanız ve seçiminiz 850 EVO olacak ise her türlü soru sorabilirsiniz. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.